DVDP-bredde=

Vi hører at beboere kommer til barnehagen i nød.

De første ukene av skoleåret ser veldig annerledes ut for noen av Rotterdam-elevene, som er avhengige av busstransport. Dessverre, til tross for endringene, er det fortsatt oppstartsproblemer ved skolestart og for mange klager fra foreldre på bærer av barna. 

Siden skolestart har det nesten daglig kommet inn klager på Trevvel i postkassen til rådmann Maarten Struijvenberg. Det samme klager og problemer som også Marianne van den Anker, ombudsmannen i Rotterdam, beskriver. Dette gjelder hovedsakelig en sjåfør som er 10 minutter forsinket eller som ikke møter opp i det hele tatt. 

rådsmøte

Ifølge MJW Struiveberg vet vi at det alltid kommer klager i starten av skoleåret, men antallet er nå for mye. Han viser også til i rådsmøte 1. september 2022 til kontrakten og transportplikten som ligger til grunn. "Jeg vet at det er mangel på sjåfører i Nederland, men ikke på operatører". Med dette svaret viser rådmannen at kommunikasjonen med Trevvel må bli mye bedre. At Trevvel skal bestemme skoletiden til eleven er ikke akseptabelt for rådmannen. 

Rådmann Segers-Hoogendoorn i CDA lurer på hvordan Trevvel-filen egentlig er bygget opp, gitt at disse problemene har vært diskutert i årevis. For Dyrenes parti skal barna være på skolen fra i morgen og de har rett til utdanning. D66 er bekymret for bookingstoppet der foreldre i etterkant får beskjed om at det ikke ble bestilt skyss på Trevvel. Tonen er fast fra rådmannen MJW Struiveberg og overrasker Trevvel noe. Derved viser han til tonen fra forgjengeren til transportselskapet.

(Teksten fortsetter under bildet)
Rådsmøte i Rotterdam

Bildet som situasjonen vekker hos rådmannen er at det skjer mer på Trevvel ved skolestart i år enn personalproblemene og det som er vanlig ved skolestart. Rådmannen lover å stille en monitor tilgjengelig på rådsmøtet. Rådmannen vil i hemmelighold av hensyn til de selskapssensitive opplysningene skriftlig informere om straffeklausulen og bonus-malus.

"Jeg henvendte meg også til Trevvel om deres ansvar for elevtransport. Å ikke kjøre bil er ingen løsning. Derfor velger Trevvel nå å frakte flere barn i drosjene. Barn som vanligvis kjører alene kan nå gå ombord i maksimalt to. Barn som var tidligere i en varebil til fire kan transporteres med maksimalt syv."

Noen klager dreier seg også om Trevvels kommunikasjon med foreldre om at rittene endres. Informasjonen er feil, eller Trevvel sier ikke noe i det hele tatt. – Til tross for endringene er det dessverre fortsatt oppstartsproblemer ved skolestart og for mange klager fra foreldre, sa Struiveberg, som drøfter situasjonen på Trevvel i rådsmøtet.

Les også  D66 og GVA stiller spørsmål om studenttransport i Amstelveen

Følgende forslag dukket opp fra en omvisning på Mytylschool De Brug: en app som fungerer bedre. Trevvels app gir nå ofte feil informasjon. GPS-en fungerer heller ikke som den skal. Noen ganger tyder det på at taxien er i Afrika.

Kommuneombudet viser til at problemene på Trevvel ikke bare er personalproblemer. Ved starten av det nye skoleåret byttet transportøren til en ny planpakke og en ny programvareleverandør. I tillegg til problemer med informasjonstilbudet i appen, kjører taxien noen ganger på kryss og tvers gjennom Rotterdam for å hente en skolekamerat like ved hjemmet. I tillegg, som resten av Nederland, måtte den også håndtere en stor mangel på sjåfører. To kritiske faktorer som du helst vil slippe å forholde deg til ved starten av et nytt skoleår og absolutt ikke når du umiddelbart faller inn under en forstørrelsesglass er. 

(Teksten fortsetter under bildet)
VVD-rådmann Simon Becker

politisk sensitive

Hvordan gå frem i Rotterdam er igjen i ferd med å bli et følsomt politisk spørsmål. Leefbaar Rotterdam har slått alarm tidligere når det gjelder Trevvels målgruppetransport. Nå som klagene strømmer på igjen, føler de seg tvunget til å gjøre dette igjen og satte det på den politiske dagsorden. Når det gjelder Liveable Rotterdam, må målgruppetransport i Rotterdam være ordentlig og grundig tilrettelagt. En ytterligere ufordelaktig bieffekt for Trevvel er at den ikke lenger forsvares av de alltid milde og nå ute av politikken CDA-ordfører De Langen og Eskes.

Barneombudet

Ikke bare alvorlige klager fra foreldre, men også fra lærere til ombudsmannen. Liveable Rotterdam er ikke bare hyllet av en brev fra kommuneombudet men også fra barneombudet, som i brev informerte kommunestyret om at destore bekymringer' å lage. Problemene rundt Trevvel oppstår over hele linjen: innen studenttransport, transport til dagtilbud (barn og voksne) og målgruppetransport.

Les også  VNG setter inn et ekspertteam for å forbedre studenttransport
(Teksten fortsetter under bildet)
Marianne van den Anker er kommuneombudsmann for Rotterdam.

Situasjonen er karakteristisk for problemene innen studenttransport i Rotterdam. Flere foreldre henvendte seg Rhinens elvemunning klager de siste to ukene. De ønsker en forklaring fra kommunen og fra Trevvel. De sier de er lei av at foreldre har tre forskjellige sjåfører på døren i løpet av en uke for å frakte barnet sitt. De synes det er utrolig hvordan sårbare barn blir behandlet og forstår ikke lenger innsatsen til transportøren.

en løsning

Arno Van Haasterrecht viser til at det er riktig og at det også har vært sterke diskusjoner med kommunen. Han tenker ikke på om de blir bøtelagt eller ikke, for det hjelper ikke foreløpig. Løsningsorientert slik vi kjenner ham ønsker han å lete etter en løsning. For ham er fleksible starttider for skoler også omsettelige for å gjøre det haster mangel på ansatte å løse. Dammen som Trevvel også fisker i innenfor transportsektoren er tom.
 
ombud
 
Marianne van den Anker er kommuneombudsmannen i Rotterdam. Hun er fullt oppsatt på å gjenopprette tilliten når det går galt mellom innbyggere eller gründere og deres kommune. Marianne van den Anker har et sterkt bånd til regionen. Hun var tidligere ordfører i Rotterdam og medlem av bystyret. Hun var tidligere vitenskapelig forsker ved Erasmus University. Hun jobbet også for politiet i Rotterdam-Rijnmond.
 
Trevvel
 
Trevvel ble grunnlagt i 2016 av Willemsen de Koning fra Arnhem og ZCN Totaalvervoer fra Rotterdam. Med kunnskap og erfaring fra begge selskapene ble det vurdert å reetablere passasjertransport for Rotterdam. Anbudet, som varte i nesten halvannet år, ga dem med egne ord muligheten til å se på transport med blankt ark. I løpet av den prosessen inngikk de også et samarbeid med DOCK.
pip
Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post