DVDP-bredde=

togtrafikken mellom Amsterdam og Haarlem ble stengt ned i kort tid lørdag ettermiddag

Titusenvis av fans vil reise til kystbyen denne helgen for Grand Prix. En godt organisert flyt av mennesker mellom stasjonen og kretsen er resultatet. Til tross for folkemengdene ble togtrafikken mellom Amsterdam og Haarlem stanset en kort stund lørdag ettermiddag fordi en buss kjørte inn i en jernbaneviadukt i Haarlem. Amsterdam-Haarlem-ruten utgjør en viktig togrute til Zandvoort.

fem minutter

NS vil sette ut tolv tog i timen gjennom helgen for å frakte fans fra Haarlem og Amsterdam til Zandvoort og omvendt. Dette betyr et tog hvert femte minutt. Målet er å kunne bringe 10.000 passasjerer i timen til F1. En gang i Zandvoort aan Zee, går tusenvis av besøkende langs bulevarden til landsbyen og langs de merkede rutene til inngangen til kretsen.

trafikk

Det var allerede i forkant av denne hendelsen iverksatt omfattende trafikktiltak. Dette for å hindre ekstreme trafikkulemper i badestedene og omgivelsene. Det viktigste tiltaket er at begge adkomstveiene til Zandvoort og Bloemendaal aan Zee vil være stengt for motorisert trafikk i flere dager. I denne perioden kan besøkende kun nå badebyen med offentlig transport, sykkel eller til fots.

(Teksten fortsetter under bildet)
Bortsett fra røykbombehendelsen var stemningen i Zandvoort lørdag utmerket.

røyk bombe

Til tross for forbud mot fyrverkeri, ble kvalifiseringen i Zandvoort stoppet av en oransje røykbombe. Politiet sendte hjem mannen som kastet en røykgryte på banen lørdag kveld. Han er fortsatt mistenkt, saken hans vil bli behandlet senere. 

Les også  Intercity med tusen passasjerer står stille i timevis

Williams' Alexander Albon var den eneste som kjørte på banen på den tiden, men han var ikke plaget av røyken. På grunn av den dumme handlingen bestemte løpsledelsen seg for å stoppe økten en stund for å la den oransje kjelen ryke ut. Bortsett fra røykbombehendelsen, var stemningen i Zandvoort utmerket på lørdag, spesielt etter at publikumsfavoritten klarte å ta pole position.

Sportsdirektør Jan Lammers ba fansen i en videomelding om å legge igjen faklene hjemme på søndag.
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post