DVDP-bredde=

Nye betalingsmåter under navnet OVPay blir først testet i liten skala.

Nåværende OV-brikkekort vil bli fornyet og nye betalingsmåter kommer til, som for eksempel inn- og utsjekking med debetkort, kredittkort eller mobil. Den faste parlamentariske komité for I&W er orientert av kollektivselskapene om all utvikling på bakgrunn av arbeidsprogrammet for kollektivbetaling. De nye betalingsmetodene under navnet OVPay blir først testet og testet i liten skala og har blitt "rullet ut" per konsesjon siden 2021. Den nasjonale innføringen vil skje når alt fungerer knirkefritt og enkelt og til de reisendes tilfredshet.

engangsøkning

Etter et positivt råd fra forbrukerorganisasjoner har NOVB godkjent prismodellen for OVpay-kort og tjenester. I denne modellen betaler den reisende etter bruk. På grunn av en engangsøkning av taksten med 0,44 % fordeler servicekostnadene ved det nye betalingssystemet seg rettferdig på den totale gruppen reisende. De veiledende utsalgsprisene for de nye digitale og fysiske OV-brikkekortene vil være henholdsvis €3,00 og €6,00. Prisene er lavere enn dagens kjøpesum, noe som betyr at det totale bidraget fra reisende til å dekke kostnadene ved betalingssystemet vil gå ned med ca. 13 %. I tillegg har den reisende mulighet til å velge å reise med bankkort og er derfor ikke forpliktet til å kjøpe nytt OV-brikkekort. 

NOVB vedtok også tidligere at det ikke skal være digital registreringsfunksjon for å kunne bruke OV-brikkekorttakst med debet- eller kredittkort. En slik registreringsfunksjon er ikke brukervennlig og passer ikke inn i mål om å gjøre tilgangen til kollektivtransport enda mer tilgjengelig og attraktiv. Først når det nye systemet har bevist seg kan teknologien bak dagens OV-brikkekort avvikles. Dette skal kommuniseres godt og tilrettelegges slik at reisende som fortsatt reiser på dagens OV-brikkekort enkelt kan gå over til de nye betalingsmåtene. I følge den siste innsikten kan det nåværende OV-brikkekortet fortsatt brukes i begynnelsen av 2024. Dette er senere enn opprinnelig planlagt, men det er ingen ulemper for reisende.

Les også  Livable Rotterdam ønsker å bli kvitt opprørende taxipriser
Relaterte artikler:
Sjekke inn og ut på offentlig transport
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post