DVDP-bredde=

Lidenskapen som reiseassistenten i Utrecht Central hjalp en reisende med, fanget min oppmerksomhet.

Reiseassistenten tar personer med nedsatt funksjonsevne til buss-, trikk- eller t-banestoppet, den offisielle drosjeholdeplassen eller til toget på stasjonen. Alle er velkomne på NS, også personer med nedsatt funksjonsevne. NS ser det som viktig å tilby kunder med nedsatt funksjonsevne en tilsvarende reise.

Reiser du med en fysisk funksjonshemming og trenger hjelp til på-, om- og avstigning? Eller har du en synshemming og trenger noen til å guide deg gjennom stasjonen? Da kan du bruke NS Reisehjelp gratis.

Ikke alle historier om NS i disse dager er negative. Lidenskapen som reiseassistenten i Utrecht Central hjalp en reisende med, fanget min oppmerksomhet. Selv om du har en funksjonshemming, ønsker NS at du skal reise med tog så smidig som mulig. Og det er dessverre ikke alltid mulig for øyeblikket, så ekstra oppmerksomhet er nødvendig.

å jobbe

Som reiseassistent tilbyr du for eksempel bistand med å få reisende i rullestol eller scooter til å gå ombord eller av. Dette gjør du ved hjelp av en bro eller rampe (som reisende kan bruke til å kjøre inn eller ut av toget). Men det kan også skje at du hjelper en reisende med synshemning med å finne frem på stasjonen. Hvis det appellerer til deg, så gå å jobbe på NS.

NS-ansatte er virkelig lei å høre at personer med nedsatt funksjonsevne føler seg vanskeligstilt. En situasjon som i dag er forårsaket av personalmangel, overfylte tog i rushtiden og kanselleringer. I teorien byr NS på cirka 160 stasjoner reisehjelp og leier også inn deltids reiseassistenter gjennom eksterne parter. Men de sliter også med mangel på personal like hardt som NS.

Les også  Skattefri reisegodtgjørelse økt
(Teksten fortsetter under bildet)
NS-ansatte er virkelig lei å høre at personer med nedsatt funksjonsevne føler seg vanskeligstilt.

Fordi det ofte er komplisert å organisere en tur for personer med nedsatt funksjonsevne, reiser de dessverre ikke lenger med tog. Siden 2016 gjelder FN-konvensjonen om handikap også i Nederland. Den slår fast at regjeringen skal sette i verk alle mulige tiltak for å sikre den personlige mobiliteten til personer med nedsatt funksjonsevne.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post