GRP-bredde=

Flertallet har forlatt Vleeshuis for å råtne i flere tiår.

At syklister blir prioritert i Gent sentrum, bilister ikke lenger er velkomne og en utslippssone var nødvendig, kan bare hilses velkommen. Men i det øyeblikket kulturarven ofres som sykkelparkering, går det for langt for mange innbyggere i Gent. 

Ifølge Hafsa El-Bazioui ville disse beløpene bli enda høyere med en annen tolkning, og det var ikke engang interesse fra potensielle andre partnere. Filip Watteeuw, rådmann for mobilitet, offentlig rom og byplanlegging (grønn) har funnet et budsjett sammen med Hafsa El-Bazioui, rådmann for personell, anleggsledelse, internasjonal solidaritet og ungdom (grønn). Etter renoveringen av Groot Vleeshuis skal bygningen fungere som sykkelskur i 15 år. 

"Jeg skammer meg overhodet ikke, tvert imot. Jeg er stolt over at jeg endelig skjønte en restart i en fil som hadde stått stille altfor lenge. Jeg ville skammet meg hvis jeg tillot dette viktige bygget i hjertet av byen vår for å forverres ytterligere, støttet opp av stygge gule stolper, og ikke engang tilgjengelig for innbyggere og besøkende i Gent."

The Ghent Meat House er en historisk bygning som dateres tilbake til 14-tallet og er en viktig kulturarv for byen Ghent. Det fungerer som en stor turistattraksjon og et sted hvor besøkende kan lære om byens historie og rollen kjøttforedling spilte i middelalderen.

kulturarv

Av disse grunnene bør ikke Ghent Vleeshuis bli et sykkelskur. Endring av bygningens bruk vil føre til forringelse av kulturarven og redusere de verdifulle opplevelsene besøkende kan få. I tillegg vil økende syklisttrafikk belaste bygningen og området rundt unødvendig, og sette bygningens stabilitet og integritet i fare.

Les også  Defekte heiser på stasjoner begrenser kjedevandring for mange brukere

Det er mange andre steder i byen hvor det kan settes opp sykkelparkeringsanlegg uten å påvirke historiske bygninger og kulturarv. Det er viktig å anerkjenne og bevare den unike verdien av Ghent Butchers' Hall for fremtidige generasjoner.

Det som en gang var en middelaldermarkedshall er nå blitt et diskusjonspunkt. Under de siste Ghent-festlighetene var stengingen av Groot Vleeshuis allerede et stort tap. Tross alt var det det beste møtepunktet i sentrum og det ideelle møtestedet for turister hvor de kunne smake og nyte øst-flamske regionale produkter som oster, preskop, skinke og matchende øl. Alt servert med perleløk, sylteagurk og Gentsennep fra Tierenteyn.

(Teksten fortsetter under bildet)
Alt servert med perleløk, sylteagurk og Gentsennep fra Tierenteyn.

Kostnadene for renovering av taket og strukturen til bygget er beregnet til 7,5 millioner euro. Mobilitetsselskapet bidrar med cirka 3,1 millioner euro til restaureringen. Nesten én million euro må komme gjennom et tilskudd fra Agency for Immovable Heritage. Senteret for regionale produkter kommer ikke tilbake fordi leiekontrakten med byen ikke blir fornyet.

reaksjoner

Reaksjonene er delte. I følge Lydie Neufcourt, nasjonalsekretær i PVDA, ser det mer og mer ut til at ordforrådet til det politiske partiet Groen ikke strekker seg lenger enn til «sykkel». Paul Groeninckx twitret at han synes det er en ekkel idé. En arv som sykkelbod og deretter et budsjett på 7,5 millioner. "Det gjør meg syk." Wouter Duyck lurer på hvorfor vi bruker arven som sykkelstativ og råder til å bearbeide Ghent-altertavlen til en fender. Den flamske regjeringsarkitekten Erik Wieërs, som former arkitekturpolitikken i Flandern, er uenig. Han mener et sykkelskur med toalett i et så historisk bygg ikke er en dårlig idé.

Les også  Økokuponger for offentlig transport eller elsykler

Kjøtthuset var opprinnelig en overbygd markedsplass. I denne hallen, som er fra 15-tallet, ble kjøttet sentralkontrollert og omsatt. Også fordi hjemmesalg av kjøtt var forbudt i middelalderen.

(Teksten fortsetter under bildet)
Etter ombyggingen skal det fungere som sykkelskur i 15 år. Skinkene kan forsvinne.

Ifølge Matthias Diependaele (N-VA), den flamske ministeren for urørlig kulturarv, er det tvilsomt om et sykkelskur i en av de eldste, vakreste og mest verdifulle bygningene i middelaldersenteret i Gent er den beste løsningen. Diependaele zegt at han «i første omgang la oss se om dette er alvorlig, siden vår første reaksjon snarere er en vantro. Hvis det viser seg å være et realistisk forslag, må byrået vårt vurdere om den planlagte infrastrukturen er kompatibel med Vleeshuis. Hvis arveverdien går tapt, er det vanligvis ikke mulig.»

Minister Matthias Diependaele "ekstremt sjokkert": "Ikke overbevist om at dette er den beste løsningen. Jeg ble sjokkert da jeg hørte forslaget, vi vil helt sikkert diskutere dette med Ghent bystyre."

For å finne penger til renoveringen av Groot Vleeshuis er planene for Koophandelsplein foran Old Courthouse blitt justert. Det torget vil bli redesignet i årene som kommer. Meningen var å skaffe et underjordisk sykkelskur, men det skjer ikke nå.

Relaterte artikler:
DVDP-bredde=
Utskriftsvennlig, PDF og e-post