GRP-bredde=

Dette er et svar på den uforholdsmessige handlingen fra påtalemyndigheten mot aktivister fra Extinction Rebellion.

Direktører for sivilsamfunnsorganisasjoner er til stede under Extinction Rebellion-protesten på A12 for å forsvare demonstrasjonsretten. "For å unngå misforståelser: Som organisasjoner vil vi ikke stå på A12, men langs ruten," sier van Garderen. Regissører vil støtte Extinction Rebellion (XR). Dette er et svar på den uforholdsmessige handlingen fra Statsadvokatembetet mot XR-aktivister.

Blokaden av A12 nær Haag starter lørdag kl. Denne plasseringen er symbolsk fordi veien ligger mellom Økonomi- og klimadepartementet og den midlertidige plasseringen av Representantenes hus. Det vil være femte gang at Extinction Rebellion organiserer blokaden på dette stedet for å stoppe fossilsubsidier. Amnesty International planlegger å overvåke demonstrasjonen(e) rundt A12 i Haag på lørdag. Amnesty gjør dette for å få innsikt i hvordan myndighetene garanterer retten til å demonstrere.

(Teksten fortsetter under bildet)
Hyggelig avslappet atmosfære på Extinction Rebellion (XR) på A12 i Haag.

— Jeg har bestemt meg for å bli med som direktør i syklistenes fagforbund.

Til tross for at medlemmer av syklistforbundet spør seg selv om de har meldt seg inn i en klimaklubb, deltar van Garderen sammen med over 40 andre organisasjoner for å stå opp for demonstrasjonsretten. Direktørene i sivilsamfunnsorganisasjoner synes det er viktig å støtte aksjonen, fordi retten til å protestere i form av sivil ulydighet er under press. Mens aksjonen forsøker på en fredelig måte å få til endring i allmennhetens interesse. 

Les også  Extinction Rebellion blokkerer igjen A12 til tross for forbud
(Teksten fortsetter under bildet)
Politiet er i full gang med å fjerne demonstrantene fra A12.

«Politiet slår ned på disse fredelige protestene, og det idømmes harde dommer. I forrige uke ble en far allerede arrestert for oppvigleri etter at han tok med sitt yngste barn på skolen, bare fordi han hadde ringt for å delta i denne aksjonen.»

Å organisere og delta i sivil ulydighetshandlinger faller inn under retten til å manifestere. Å kalle en oppfordring til å delta i denne «oppfordringen» er ikke bare uberettiget, det er også et forsøk på å negativt påvirke og kriminalisere den offentlige debatten om fredelig kampanje.

Relaterte artikler:
Esther van Garderen
DVDP-bredde=
Utskriftsvennlig, PDF og e-post