Entreprenörer som anordnar segelturer med egna segelfartyg som är 50 år eller äldre kan lämna in en ansökan från kl. 29 den 12.00 juni för ytterligare stöd för underhålls- och reparationskostnader för dessa historiska fartyg. Stödordningen täcker perioden från 1 april till 31 december 2020 och är avsedd att stödja bevarande av historiska segelfartyg. Entreprenörer som uppfyller villkoren kommer att få en ersättning för underhålls- och reparationskostnader på högst 124.999 XNUMX € utöver det befintliga fasta avgiftsbidraget (TVL).

Historiskt arv

Den bruna flottan gör ett viktigt bidrag för att hålla den holländska historien som en sjömän nation vid liv och tillgänglig. Att erbjuda segelturer på dessa historiska segelfartyg är en oumbärlig del av detta. För att göra detta måste fartygen underhållas ordentligt, men det är mycket dyrt för entreprenörer. För att förhindra att historiska segelfartyg går förlorade till följd av koronakrisen stöder skåpet skeppare med detta kompletterande system, utöver det generiska stöd- och återhämtningspaketet. 

Villkor

Det tillfälliga subventioneringssystemet för den bruna flottans kontinuitet riktar sig till små och medelstora företagare som anordnar segelturer med sina egna segelfartyg med en köl från 1971 eller tidigare. För att vara berättigade måste företagare ha gjort minst 1% mindre omsättning mellan 31 april och 2020 december 30, jämfört med samma period 2019 och ha minst 1000 euro fast. Subventionen beräknas utifrån omsättningsförlusten, en procentandel av de fasta och rörliga kostnaderna och en subventionsprocent på 50%. Det maximala stödbeloppet är 124.999 XNUMX euro. Visa alla villkor Tillfälligt subventioneringssystem kontinuitet brun flotta på denna sida hemsida.

Företagare som uppfyller villkoren kan skicka in en ansökan till Nederländska företagsbyrån (RVO) från kl. 29 den 12.00 juni. Subventionen bestäms omedelbart utan ett mellanliggande förskott. Systemet är öppet till 24 augusti 2021 kl. 17:00.  

Startade efter 31 maj 2019

För företagare som är registrerade i handelsregistret mellan den 31 maj 2019 och den 31 januari 2020, bestäms omsättningsförlusten utifrån omsättningsuppgifterna under de första månaderna efter registreringen fram till den 1 mars 2020. Entreprenörer som är registrerade efter den 31 januari 2020 och kan därför inte visa omsättningsdata för 2019 kommer att få det lägsta subventionbeloppet på € 1.000 om de uppfyller resten av villkoren. Du kan ansöka om bidrag från den tillfälliga förordningen om den bruna flottans kontinuitet på webbplatsen för Dutch Enterprise Agency (RVO), enligt den nationella regeringen.

Läs också: FNV, CNV och KNV ber OMT att koppla av sjukvårdstransporter

Utskriftsvänlig, PDF och e-post