Förra veckan tillkännagavs också avslappningar för vårdtransporter. Från och med den 25 september 2021 kan kapaciteten hos ett vårdtransportfordon utnyttjas fullt ut igen. Detta uppmanades av KNV Healthcare Transport and Taxi, eftersom maximering av kapaciteten i kombination med förarbrist resulterade i att tillgängligheten till sjukvårdstransporter kom under press.Det är fortfarande obligatoriskt - med undantag för undantag - att bära ansiktsmasker i vårdtransporter. KNV Healthcare Transport and Taxi har justerat protokollen utifrån de avslappnade riktlinjerna.

Sektorprotokollen börjar lördagen den 25 september och är Här att hitta. En av de viktigaste principerna för hälso- och sjukvårdstransporter för personer som är 18 år och äldre kommer inte att förändras: föraren och resenärerna måste fortfarande bära en medicinsk ansiktsmask. Reglerna för att bära munskydd gäller även i studenttransporter.

KNV Healthcare Transport and Taxi är nöjda med den ytterligare avkopplingen. I takt med att samhället öppnade sig mer och mer ökade efterfrågan på sjukvårdstransporter igen. På grund av kapacitetsbegränsningarna i protokollet kunde ibland efterfrågan inte längre tillgodoses (se också Här). Detta var en oönskad situation på grund av hälsotransportens sociala betydelse. Sjukvårdstransporter är trots allt en viktig länk i vårdkedjan, till exempel för transport till sjukhusbehandlingar. Med avslappning från och med den 25 september får sektorn lite mer utrymme.

Läs också: FNV, CNV och KNV ber OMT att koppla av sjukvårdstransporter

sjukvårdstransportprotokoll justerade
Utskriftsvänlig, PDF och e-post