Den dagliga nattågförbindelsen mellan Amsterdam och Zürich startar den 12 december 2021. Nightjet Zürich, som nattåget kallas, avgår dagligen i början av kvällen från Amsterdam, Utrecht och Arnhem via Rhein-Ruhr-området till Basel och Zürich. Från och med då kommer ett nattåg från Zürich till Nederländerna i motsatt riktning varje morgon. Nattåget till Zürich är den andra förbindelsen som NS tillför det europeiska nattågsnätet.
Tåget består av fjorton vagnar: två sovvagnar med sängar, fyra soffvagnar och åtta sittvagnar. Under lågsäsong består tåget av tretton vagnar. Ett NS -lok kör vagnarna så långt som till Frankfurt. Kollegor från NS arbetar så långt som till Köln eller Frankfurt på detta nattåg.

”Efter återkomsten av nattåget till Wien har Nederländerna anslutits till nattågsnätet i Europa sedan i maj i år. Nattåget är ett klimatvänligt och populärt sätt att resa med internationella tåg. Med nattåget till Zürich lägger vi igen en direktanslutning till en europeisk stad till vår tidtabell. ”

Marjan Rintel, VD NS

Biljettförsäljningen startade idag via bland annat nsinternational.nl. Dessa kan bokas 6 månader i förväg. Biljetterna är tillgängliga från 38 euro för en plats, från 50 euro för en sovplats och sovplatserna kan bokas från 90 euro. Varje sovkupé har sin egen tvättmaskin (handfat med kallt och varmt vatten). Som vanligt med Nightjet ingår frukost med kojer och sovplatser. Det finns också plats för ett antal cyklar på tåget.

Tidtabell
Tåget lämnar Amsterdam Central varje kväll klockan 20.30 och anländer till Zürich klockan 08.05 nästa morgon. I motsatt riktning anländer Nightjet till Amsterdam klockan 09.14 varje morgon. Zürich och Basel är populära resmål för både fritids- och affärsresor. Resenärer till Zürich måste fortfarande byta tåg i Hannover eller Frankfurt, till exempel. Från Basel och Zürich kommer du snart också enkelt att resa till ytterligare destinationer i Schweiz och Italien. Resenärer kan också resa med detta nattåg till exempelvis Rhein-Ruhr-området.

Provning
Under den kommande perioden kommer NS, tillsammans med partners SBB, ÖBB och DB, att pricka i -talet och korsa t -talet för att kunna börja i december. Till exempel kommer vi att köra flera provkörningar från Schweiz till Nederländerna under den kommande perioden. Därefter testar vi bland annat de logistiska processerna, kombinationen av olika vagnar med loken, men vi testar också biltvätten på Watergraafsmeer -växelgården, till exempel.

Läs också: Middelburg station totalrenoverades under de kommande åren

Zürich Hauptbahnhof
Utskriftsvänlig, PDF och e-post