På grund av punktlighetsåtgärder från den federala polisen i fredags på flygplatserna i Zaventem och Charleroi har höstlovet börjat dåligt för tusentals resenärer. Det kan bli ännu fler spontana fackliga aktioner på flygplatserna av den federala polisen. Det rapporterar Joery Dehaes, förbundssekreterare vid ACV-polisen, fredag ​​kväll. På fredagen hölls punktlighetsåtgärder redan på flygplatserna i Zaventem och Charleroi och vid tågstationen Bryssel-Syd. Också någon insatser Dehaes utesluter inte söndag. Punktlighetsåtgärderna på flygplatserna och i södra Bryssel orsakade långa köer och mycket trafikstockningar på motorvägen. 

"Och det här är bara en början. Om inte regeringen kommer med seriösa förslag förlänger vi strejkvarselet och det blir fler och hårdare agerande från mitten av november.”

Joery Dehaes från ACV Police

Bryssels flygplats kan inte garantera att det inte kommer fler kampanjer under de kommande dagarna. De ber därför passagerare att komma till flygplatsen extra tidigt. Minst två timmar för destinationer inom Shengen-zonen och, om möjligt, till och med fyra timmar för icke-Shengen-länder. Foreign Affairs avråder fortfarande från icke-nödvändiga resor utomlands, av rädsla för att belgare ska ta med sig viruset hem. Bryssel och Vallonien har färgats mörkröd på den europeiska coronakartan sedan i torsdags. Och nu när siffrorna inte ser bra ut blir också åtgärderna i Flandern strängare igen. 

punktlighetsåtgärder

Punktlighetsåtgärderna resulterade snabbt i köer på en timme till en och en halv timme. Ett hundratal resenärer missade sitt flyg på Bryssels flygplats i Zaventem, förmodligen för att de satt fast i en bilkö med sin bil. Förbundssekreteraren markerar att de inte siktar på något från facket, men märker att det är mycket entusiasm bland de anställda, den lever. Personalen tycker att det är på tiden att de agerar. För att se till att folk inte missar sitt flyg på grund av händelsen lämnade ett antal plan tills vidare med förseningar. 

Läs också: Strejker bland NS -personal leder till olägenhet

ombordstigningsskärm på flygplatsen
Utskriftsvänlig, PDF och e-post