Amsterdams taxibolag Travel Electric har ansökt om konkurs. Enligt företaget, som enbart använder eldrivna taxibilar och fokuserar på åkningar för andra företag som ING, ABN AMRO, Heineken och även dussintals hotell, återhämtar sig inte taximarknaden i Amsterdam för tillfället nu när coronasmittorna ökar starkt igen.

Travel Electric gjorde en omstart i maj förra året, efter att företaget tidigare tvingats gå i konkurs på grund av krisen. Företaget fortsatte i bantad form och under nuvarande namn. Innan dess hette företaget Taxi Electric. Man hoppades då att taximarknaden skulle visa en återhämtning, men så blev det inte.

Företaget säger att regeringens stödprogram endast har medfört begränsad lättnad. Aktieägaren i Resa elektriskt har varit tvungen att ge betydande ytterligare bidrag för att garantera kontinuiteten i företaget under de senaste arton månaderna. Det har förts uppköpssamtal med flera transportföretag, men det rådande marknadssentimentet gör också dessa företag försiktiga, enligt Travel Electric.

Läs också: Taxi Electric gör en snabb omstart som Travel Electric

Taxi Electric tvingades tidigare i konkurs
Utskriftsvänlig, PDF och e-post