GO Sharing börjar idag med att erbjuda elbilar. Företaget kommer att börja med 30 elbilar i Delft, Den Bosch, Haag, Eindhoven och Rotterdam, som kommer att ha fasta (ladd)platser. Ett antal av dem har ingått ett samarbete med Q-Park för detta ändamål. Med den multimodala tjänsten vill företaget koppla ihop sina serviceytor för delade elskotrar och elcyklar. Företaget har också börjat erbjuda elcykeldelning med start i Rotterdam, Haag, Eindhoven och Den Bosch. 

GO Sharing-användare kan registrera sig för att använda delade bilar – elektriska MINI Coopers. Du kan delta från 23 års ålder och självklart måste deltagarna inneha ett giltigt körkort. Efter att de blivit insläppta kan de gemensamma bilarna reserveras och användas. Startpriset är 4,99 € och sedan betalar användarna 0,30 € per minut.

De elektriska delade bilarna kommer att ges permanenta, strategiska placeringar i städer, för att främja delade transporter mellan regioner. Ett samarbete har ingåtts med Q-Park för ett antal av de så kallade Mobility Hubs. De första hubbarna finns i Delft (YES!Delft), Den Bosch (Q-Park Arena och Mövenpick), Haag (Q-Park Laakhaven), Eindhoven (Q-Park Bijenkorf och Novotel) och Rotterdam (Q-Park Schiecentrale, Best) Western Rotterdam Airport och Excelsior-stadion). Bilarna har fasta lastplatser på dessa platser och i Q-Parks garage baseras på- och utfart på registreringsskyltigenkänning. GO Sharing syftar till att öppna flera mobilitetshubbar i olika städer.

"Rörlighet kommer att vara en fråga om att smart kombinera alternativ. Våra orter spelar en allt viktigare roll i detta. Med detta samarbete erbjuder vi en lösning för boende i området som saknar bil. Vi underlättar även för besökare som parkerar i utkanten av stan och som vill åka den 'sista milen' till centrum med en e-skoter eller e-cykel."

Fred Wilkes, chef för affärsutveckling Q-Park Nederländerna.

Multimodal: dörr till dörr

GO Sharing, som grundades 2019 och nu är verksamt med mer än 10.000 5 elfordon i XNUMX länder, löser ett väsentligt problem enligt VD Raymon Pouwels genom att lägga till delade bilar.

"Vi vill åstadkomma en förändring i beteende från att äga ett fordon till att använda det när du behöver det. Endast på detta sätt kan vi dra nytta av alla fördelar med hållbara transporter: inte bara mindre utsläpp, utan också mindre trängsel och parkeringsplatser.”

VD Raymond Pouwels.

”I våra regioner lämnar människor alltmer sin bil bakom sig och tar en delad skoter eller delad cykel. Men om du måste resa till en annan region måste du lita på din egen eller kollektiva transport, eller en hyrbil. Vi vill förse hela resan med en multimodal modell: du tar en delad elektrisk skoter inom två minuters promenad – eller en e-cykel, om du vill vara lite mer aktiv – och kör till en Mobility Hub för att fånga en bil där. Med bil kör du till en annan region, där du tar en gemensam skoter eller cykel till din slutdestination. Allt genom en app".

VD Raymond Pouwels.

Elektriska MINI Coopers

För det nya förslaget samarbetar GO Sharing med BMW|MINI Dubbelsteyn, som levererar de elektriska MINI Coopers. MINI Cooper SE har en räckvidd på 234 km (WLTP) och bilarna laddas till 35 procent inom 80 minuter med en snabbladdare.

Läs också: Kasserad batteripack elbil får ett andra liv

GO Sharing börjar med att erbjuda elbilar.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post