Biltillverkaren Tesla har återkallat nästan en halv miljon bilar i USA. På Model 3 kan ledningsnätet för backkameran skadas genom att öppna och stänga bagageluckan. På Model S kan huven öppnas oväntat på grund av en felaktig spärr. Det är ännu inte klart om bilar ska återkallas även i Nederländerna.

Enligt den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten har Tesla ännu inte fått några rapporter om olyckor orsakade av defekterna. Totalt återkallas mer än 475.000 XNUMX Teslas i USA. Den siffran är ungefär densamma som det totala antalet elbilar som företaget levererade förra året.

Det handlar om mer än 350.000 3 Model 2017, som tillverkades mellan 2020 och 120.000. Nästan XNUMX XNUMX Model S-fordon kräver reparation på grund av huvproblem. Det är ännu inte klart om modellerna också måste åka till garaget i Nederländerna för justeringar. Tesla var inte omedelbart tillgänglig för kommentarer.

Tidigare i år var den amerikanska biltillverkaren, med vd Elon Musk i spetsen, tvungen att anpassa programvaran för nästan 300.000 3 bilar i Kina. Modell XNUMX och Model Y-bilar, enligt kinesiska tillsynsmyndigheter, krävde en onlineprogramuppdatering på grund av problem med förarassistanssystemet. Den så kallade assisterade körfunktionen i elbilarna kunde aktiveras utan att bli instruerad att göra det. Det gjorde att bilen plötsligt kunde börja köra snabbare till exempel.

Läs också: Tesla vill ha högre böter för amerikanska biltillverkare

Utskriftsvänlig, PDF och e-post