Den nya biltillverkaren NIO har anslutit sig till RAI Association, sektionen Personbilar och lätta nyttofordon. NIO-medlemskap är i linje med RAI Associations ambition att påskynda hållbarheten för mobilitet i Nederländerna. 

NIO är ett globalt företag som designar, utvecklar och bygger smarta och kraftfulla elbilar. Deras uppdrag är "To Shape a Joyful Lifestyle" för sina användare genom genomtänkt design, högkvalitativa tjänster och avancerad teknik. Efter lanseringen av de första produktionsmodellerna i Kina 2018 kommer den att utökas till Norge 2021. I år har tillverkaren börjat sätta upp varumärket i Danmark, Tyskland, Sverige och Nederländerna.

Baas

NIO utvecklar inte bara innovativa elbilar. Företaget är också känt för sina så kallade 'Battery as a Service' (BaaS) tjänster. Användare kan byta ut det tomma batteriet i sin bil mot ett helt inom några minuter. Detta sker i ett nätverk av batteribytesstationer, NIO Power Swap Stations, som även rullas ut i Nederländerna.

Minskning av COշ utsläpp

Ankomsten av NIO till Nederländerna är i linje med de holländska och europeiska ambitionerna att snabbt minska koldioxidutsläppen från vägtransporter. För att uppnå dessa mål stimuleras försäljningen av nollutsläppspersonbilar i Nederländerna skattemässigt på både affärs- och privatmarknaden. Detta gör den holländska marknaden mycket intressant för nykomlingar. Cirka 1/5 av alla nya personbilar som säljs är nu helt eldrivna.

Medlemskap RAI Association

RAI Association applåderar ankomsten och medlemskapet i NIO. NIO är en modell för en ny generation av utvecklare av innovativa personbilar som marknadsför sina produkter med sin egen vision och service, motiverade att ytterligare accelerera utvecklingen av nollutsläppsmobilitet. Med introduktionen av NIO på den holländska marknaden ökar utbudet och med det valet av nollutsläppsbilar för konsumenterna. Omställningen till hållbar mobilitet tar form på detta sätt och det är uppmuntrande. RAI Association ser fram emot att arbeta med NIO för att forma mobilitetens hållbarhet tillsammans med de andra bilmedlemmarna.   

Bild ovan: Askarim / Shutterstock.com

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post