Från och med augusti kommer Brussels Airlines att införa en grön biljett för passagerare som flyger från Danmark, Sverige och Norge, inklusive full kompensation av CO2-utsläpp med hjälp av hållbart bränsle och investeringar i klimatskyddsprojekt. Erbjudandet kommer nu när passagerarnas vilja att neutralisera sitt flyg har ökat kraftigt. Sedan koldioxidneutrala flygalternativ integrerades i bokningsprocessen på brusselsairlines.com har kundernas användning sexdubblats.

Brussels Airlines kommer tillsammans med de andra flygbolagen i Lufthansa Group att introducera en ny Green Fare för sina gäster som bokar från Danmark, Sverige och Norge som pilot från den 2 augusti 2022. Som ett bidrag till ett hållbart sätt att flyga inkluderar tariffen full kompensation av flygets CO2-utsläpp i flygpriset. Detta uppnås genom en kombination av 20 procent hållbart flygbränsle (SAF) och 80 procent genom investeringar i långsiktiga klimatskyddsprojekt. Som ett incitament inkluderar den gröna biljetten även ytterligare statusmil och gratis ombokningsalternativ.

Det gröna priset visas nu bredvid de kända priserna (Light, Classic, Flex) som ett extra prisalternativ i onlinebokningsskärmen direkt efter flygvalet. Det nya erbjudandet finns i både Economy Class och Business Class för flygningar inom Europa. Dessutom kommer B2B-resepartners i Skandinavien också att kunna dra nytta av detta nya alternativ från och med september. Testfasen kommer att pågå i cirka sex månader.

Ökad framgång för hållbara alternativ
I slutet av maj hade Brussels Airlines redan förbättrat sitt hållbara erbjudande genom att integrera alternativen för CO2-neutralt flyg direkt i flygbokningen, och därmed förenkla processen för sina kunder att köpa hållbart bränsle, investera i klimatprojekt som hanteras av myclimate eller opt. för en kombination av båda.

Sedan introduktionen har användningen av erbjudandena för CO2-neutralt flyg ökat snabbt. Där användningssiffrorna för dessa bokningar via brusselsairlines.com tidigare låg på knappt en procent har de nu sexdubblats.

"Brussels Airlines och Lufthansa Group har satt upp ambitiösa klimatmål och planerar att uppnå koldioxidneutralitet till 2050. Förutom modernisering av flottan och mer hållbara processer är innovativa erbjudanden som de nya Green Fares ett viktigt steg mot det målet. Integreringen av hållbara alternativ i bokningsprocessen har redan avsevärt ökat kundernas vilja att investera i hållbart flyg, vilket motiverade oss att fortsätta investera i hållbara erbjudanden.”

Peter Gerber, vd för Brussels Airlines.

Tillsammans med Lufthansa Group implementerar Brussels Airlines kontinuerligt ett brett spektrum av innovativa åtgärder för att uppnå sitt ambitiösa mål att halvera nettoutsläppen av CO2 till 2030 jämfört med 2019 och flyga CO2-neutralt till 2050. För detta förlitar sig företaget särskilt på accelererad modernisering av flottan, kontinuerlig optimering av flygverksamheten, användning av hållbara flygbränslen och innovativa erbjudanden för att göra en flygning CO2-neutral. belgiskt flygbolag.

Bild ovan: Alexandros Michailidis/ Shutterstock.com

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post