Turister klagar lika högt som catering, allt är alldeles för dyrt.

Tropiska temperaturer, svalkande vind och vackra terrasser. De senaste veckorna har det visat sig att det inte är trumfkort för badorten Scheveningen. I veckor i rad har cateringoperatörerna undrat vad som är på gång. Var är dagsturisterna, var är tyskarna? Svaret är svårt att hitta men vad som är säkert är de priser som begärs för att skämma bort den turisten. De samarbetar inte riktigt!

Lite eller inga trafikstockningar på vägen till Scheveningen. Det är en bra bilresa på Alkemadelaan mot stranden. Framme i Scheveningen ser vi trafikvakter sitta på väggen som inte har något att göra. Det är knappt några parkeringsproblem denna vecka, tillräckligt med parkeringsplatser i garage. Terrasserna är nästan alla tomma. Trots bristen på personal inom alla sektorer klagar man i Scheveningen inte riktigt på den här sommaren.

Priserna är nu ett drama. Du kommer att förlora 10 euro för en drink.

Få människor, kanske en snedvriden bild, antalet sittplatser på terrasserna har mer än fördubblats de senaste coronaåren. Dessutom har den nya delen mellan piren och hotell Carlton Beach också fått många nya terrasser och en mathall. Den en gång populära semesterorten har nu ett överflöd av solstolar, restauranger, strandbarer och materbjudanden.

Det finns gott om platser, så det är en kamp om varje euro som konsumenten vill spendera. Anmärkningsvärt nog gör inte cateringbranschen det här med beten. Tvärtom efterfrågas skyhöga priser på en öl, en biff eller en fisk. Om du tar en flaska vin till din måltid kan du enkelt betala 40 EUR extra.

Det finns gott om platser, så det är en kamp om varje euro som konsumenten vill spendera.

att sova

Scheveningen har alltid varit en av de dyrare badorterna. Men att sova på stranden i eget tält under natten är inget alternativ på badorten. Polisen i Scheveningen åker regelbundet till stranden tidigt på morgonen på polisens fyrhjuling för att kontrollera strandtälten och stranden för sovande. Resultatet i går blev sju rättegångsberättelser på 160 euro.

"Om vi ​​inte agerar kan stranden inte städas upp av traktorerna".

Polisen Scheveningen

Det är en av anledningarna till att polisen agerar mot strandsovarna på grund av farliga situationer som kan uppstå. Noorderstrand sopas rent på morgonen av traktorer. "Dessutom campar inte stranden och cateringbranschen och vi vill behålla det så", säger polisen i en tweet.

parkering

Fel vid parkering är fortfarande ett stort problem i många badorter. Inte bara för räddningstjänsten, utan även för boende som inte längre ens kan nå sin egen parkeringsplats eller uppfart under hektiska dagar. Badorter som Scheveningen gör allt de kan för att begränsa olägenheterna så mycket som möjligt. Felparkerare är inte bara bilister, skotrar parkeras också ofta vårdslöst och orsakar olägenheter.

Det är praktiskt taget inga parkeringsproblem denna vecka.
Relaterade artiklar:
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post