Polisen är ovillig att rubricera det som en hbtq-incident.

Hundratals människor demonstrerade vid gaymonumentet i Amsterdam som svar på en möjlig misshandel under den gångna Pride-helgen. En 23-årig kvinna från Amsterdam säger att hon blev överfallen av en Uber-taxichaufför förra helgen. 

Uber utreder händelsen och medan utredningen pågår får föraren inte köra för taxiappen. Efter Pride i Amsterdam ska två kvinnor ha blivit överfallna av en Uber-taxichaufför. Kvinnan och hennes dejt misstänker att det handlar om hbtq-relaterat våld. Polisen bekräftar händelsen, men rubricerar den ännu inte som hbtq-våld. 

Efter åkturen brann det i pannan. Föraren anklagade offret för att ha spottat under bilen. Enligt henne och hennes dejt fanns det inget att se. "Vi misstänkte snabbt att det faktiskt handlade om kyssen vi gav varandra", säger hon. I het Parool gör hon henne berättelse. Polisen bekräftar att det skett en incident mellan två kvinnor och en Uber-förare i Centrum under natten från fredag ​​till lördag.

Uber

Eveline Sijbrandij, ansvarig för åkattraktioner i Nederländerna på Uber, kallar det "hemskt det som hände". "Alla har rätt till en säker åktur och vi tar den här frågan på största allvar. Säkerheten för alla användare av vår app har högsta prioritet, varför denna incident måste utredas grundligt. Vi har erbjudit vår hjälp till polisen i deras utredning av händelsen.” Medan utredningen pågår kommer föraren inte att kunna utföra turer för Uber.

forskning

Den fredagskvällen ringdes akuten vid 04.50-tiden av en taxichaufför, som bråkade med sina kunder, vilket skapade en obehaglig situation. När poliser kom till platsen hittade de två kvinnor, varav en blödde kraftigt på hennes huvud. Hon skulle ha fallit. Omständigheterna kring hennes fall är en fråga om utredning. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Kriminalvårdarna gör en omfattande utredning av händelsen. Bland annat genomfördes en grannskapsundersökning och sökte efter eventuella kamerabilder i området för att få en så komplett bild som möjligt av händelsen. Om du har bildmaterial, och ännu inte har delat det med polisen, tar de gärna emot det. Tänk på dashcam-bilder av parkerade bilar eller ringa dörrklockor. Du kan ladda upp materialet via tipsform.

Det är inte första gången det incidenter inträffa. Taxichaufförer i Haag vägrade att ta "drag queens" under The Hague Pride. HTMC Taxicentrale var först med att svara från taxivärlden i Haag. Företaget framhåller att det transporterar alla, oavsett ursprung eller natur.

"Natten mellan fredagen den 5 och lördagen den 6 augusti skadades en 23-årig kvinna efter att hon möjligen blivit överfallen av en taxichaufför. Kriminalvården utreder fallet och letar efter film."

Polisenheten Amsterdam
Hundratals människor demonstrerade vid gaymonumentet i Amsterdam
Relaterade artiklar:
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post