DVDP bredd=

Vi gillar alla att tro att vi är bra förare, men vi vet också att även de bästa av oss gör misstag. Människor kan vara distraherade, dåsiga eller i något annat tillstånd som påverkar körningen. Och när människor inte är som bäst kan de behöva hjälp. För att uppnå Volvos vision om en kollisionsfri framtid undersöker de alla orsaker till en kollision. Traditionellt har de fokuserat på att hjälpa sina bilar att bättre förstå vad som händer runt omkring dem för att skydda människorna i bilen.

Men för att bryta ny mark när det gäller att skydda människor måste de gå längre – de måste förbättra bilens förståelse för förarens tillstånd. Det är därför de introducerar förarförståelsesystemet som standard i deras EX90, som kommer att presenteras den 9 november 2022. Detta interiördetekteringssystem i realtid styrs av ett enkelt koncept: om en Volvobil kan förstå när föraren är i ett tillstånd som inte är optimalt för körning, kan bilen se till att åtgärder vidtas för att förhindra olyckor. Systemet debuterar i EX90 och kompletterar en avancerad uppsättning utomhussensorer.

”Vår forskning visar att bara genom att observera vad föraren tittar på och hur ofta och hur länge deras ögon är stängda kan vi berätta mycket om förarens tillstånd. Genom att basera sina beräkningar på våra forskningsresultat gör detektionssystemet att våra bilar kan avgöra om förarens förmåga att köra är nedsatt, till exempel på grund av dåsighet, distraktion eller andra orsaker till ouppmärksamhet, och ge ytterligare assistans på ett sätt som är bäst. lämplig för situationen”.

Systemet använder sina två kameror för att fånga upp tidiga signaler som indikerar att föraren inte är som bäst, och observerar förarens ögonrörelser. Genom att mäta hur mycket av tiden föraren tittar på vägen, med hänsyn till variationer förstås, förstår systemet när förarens ögon, och därmed hans tankar, är på något annat än att köra. Är föraren för lite uppmärksam på vägen? Det kan vara ett tecken på att han är visuellt distraherad, som att titta på sin telefon. För många? Det kan vara ett tecken på kognitiv distraktion, vilket kan innebära att föraren är så vilsen i tanken att han inte längre registrerar vad han tittar på.

Bilens kapacitiva ratt spelar också roll. Den upptäcker om föraren släpper ratten och kontrollerar på så sätt stabiliteten på rattinmatningen. Genom att använda vår patenterade teknologi för realtidsdetektering av ögonrörelser och styrbeteende kommer bilen att kunna vidta lämpliga åtgärder för att hjälpa föraren vid behov. Hjälp kan börja med en enkel varningssignal som ökar i volym med hur allvarlig situationen är. Om föraren inte reagerar på allt tydligare varningar kan bilen till och med stanna säkert vid sidan av vägen och varna andra trafikanter med sina varningsblinkers, enligt rapporten. Volvo.

"Vi har tagit stora framsteg inom avkänning utifrån under de senaste decennierna, tack vare vårt engagerade arbete med kollisionsförebyggande system. För oss är inomhusskanning en av följande säkerhetsgränser. Vi kommer att fortsätta att utveckla och distribuera nya funktioner steg för steg för att hjälpa till att förbättra säkerheten i takt med att vår kunskap växer och utvecklas."

Utskriftsvänlig, PDF och e-post