DVDP bredd=

Rover beskrev önskemålen i ett omfattande lobbybrev till representanthuset.

Tänk dig: att kunna gå ombord på bussen och tåget med samma säsongskort, även kunna ta tåget sent på kvällen utan lång väntetid – även utanför Randstad tätort – och pengarna tillbaka vid försening om en överföring till annat tågbolag inte görs. Detta är några exempel när det gäller Rover, som måste genomdrivas för tågpassageraren i den nya järnvägskoncessionen. Och en stor del av representanthuset verkar hålla med.

Det nya kontraktet med NS träder i kraft 2024, vilket gör att bolaget kan fortsätta verka på större delen av banan. Kraven för NS är återigen uppställda i detta kontrakt. Rover har redan skrivit en omfattande artikel här tillsammans med de andra konsumentorganisationerna i Locov råd handla om. Rover förespråkar till exempel fler tåg, och där det är möjligt var XNUMX:e minut på varje station, enkla abonnemang för att kombinera tåg/buss/spårvagn/tunnelbana och mer kontroll av NS-taxor från ministeriets sida. Järnvägen måste bli mer attraktiv med kortare väntetider och överkomliga priser så att fler vill välja tåg.

Rover beskrev önskemålen i ett omfattande lobbybrev till representanthuset. Att en stor del av representanthuset gillar Rovers inspel, blev tydligt under en debatt den 1 och 2 november. Ett stort antal politiska grupper hänvisade till de punkter som togs upp av Rover i debatten. Nästan alla Rover-önskningar omsattes så småningom till inte mindre än 50 motioner som uppmanade statssekreteraren att skärpa avtalen med NS.

Läs också  Intercitytåg med tusen passagerare står stilla i timmar

Det återstår att se vad tågresenärerna i slutändan kommer att märka efter 2024. Under de kommande månaderna kommer ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning att förhandla om det nya kontraktet med NS. Beslutet tas i slutändan av representanthuset, så statssekreteraren kommer att fatta det slutgiltiga beslutet Wensen kammaren på allvar. När förhandlingarna är avslutade kan vi ge råd igen om det förslag som då ligger på bordet.

Relaterade artiklar:
Taxi papper
Utskriftsvänlig, PDF och e-post