DVDP bredd=

Från och med februari kommer 6 motiverade studentlag att vara redo för den femte upplagan av utmaningen.

RDW har engagerat 6 studentlag i den stängda kategorin, fabriksklass Kart, för nästa år. Det är en fördubbling av antalet lag jämfört med 2022. I början av november gick tidsfristen ut för läroanstalter att bekräfta sitt deltagande i Self Driving Challenge (SDC) 2023. Från och med februari kommer 6 motiverade studentlag att vara redo för den femte upplagan av utmaningen. De välkomnar följande utbildningsinstitutioner till SDC 2023: University of Groningen, Hanze University of Applied Sciences, Windesheim University of Applied Sciences, University of Twente, Rotterdam University of Applied Sciences och Haag University of Applied Sciences.

Ung talang

Med Self Driving Challenge erbjuder RDW unga talanger möjligheten att utvecklas vidare inom området smart mobilitet. En unik bana där studentlag tävlar mot varandra genom att tävla med självkörande fordon på en juniorbana. Teamet som kör ett självkörande fordon felfritt runt banan på snabbast tid är vinnaren av Driving Challenge. Utbildningsspåret startar varje år i februari och avslutas med en final på banan mer än fem månader senare.

Edition 2023: undvika hinder

Self Driving Challenge, organiserad av RDW, och startade 2019, syftar till att få kunskap om komplexiteten hos autonoma fordon och hur dessa fordon gör val. Detta gör att RDW kan förbereda sig för en framtid där självkörande teknik kommer att spela en allt viktigare roll i både användning och eventuellt i typgodkännandeprocessen.

(Texten fortsätter under bilden)
För att under tiden testa den utvecklade mjukvaran anordnar RDW testdagar på junior TT-kretsen i Assen och på Testcenter i Lelystad.

Varje år bestämmer organisationen ett tema för utmanar. Detta tema relaterar till RDW:s kunskapsbehov. För 2023 års upplaga är temat 'att undvika hinder'. För att ge eleverna möjlighet att uppnå genomgående goda resultat här kommer karten att utrustas med fler sensorer än någonsin i år, inklusive flera kameror och eventuellt en LiDAR-sensor.

Planering

För att under tiden testa den utvecklade mjukvaran anordnar RDW testdagar på junior TT-kretsen i Assen och på Testcenter i Lelystad. Vi anordnar även kunskapssessioner online och deltagande studentteam får ytterligare utbildning från kunskapspartnerna NXP och Quintor. Organisationen kommer att meddela det exakta schemat för testdagarna, kunskapspass och träningspass under kick-offen av utmaningen i februari. Finalen är den 8 juni 2023.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post