GRP bredd=

Företaget, beläget på Rozenland i Midsland, har funnits i mer än 50 år.

Hård konkurrens på ön och ökade dieselpriser var de främsta anledningarna till att Wouter Smit inte fortsatte. I tisdags försattes Taxi Bakker Terschelling BV i Midsland (Friesland) i konkurs av domstolen i norra Nederländerna. Namn som Yellow Cab, Taxi Centrale Terschelling, Taxi Smit Terschelling och Taxi Bakker Terschelling var väletablerade på ön.

Företaget, beläget på Rozenland i Midsland, har funnits i mer än 50 år. Enligt Ide Jan Woltman, som reste till Terschelling på onsdagseftermiddagen för att prata med ägaren Wouter Smit om konkursen, var den hårda konkurrensen på ön och höjda dieselpriser de främsta anledningarna till att verksamheten stoppades.

Konkursdomen den 31 januari 2023 omfattar olika handelsnamn som Taxi Yellow Cab Terschelling, tidigare Taxi Verhaagen, som grundades på Terschelling 1969 av familjen Verhaagen.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Läs också  Stor progressiv kollektivtrafikreform startar den 1 juli