Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Thuiswerken zorgt dus voor hogere energiekosten, tenzij je zelf je energie opwekt en het slim benut.

Een analyse van reisdata laat zien dat we weer werken op kantoor om energiekosten thuis te besparen. Als experts in mobiliteitstrends analyseerde anonieme data van meer dan 150.000 Shuttel mobiliteitskaarten en laadpassen. Dit geeft een vrij goed beeld van het zakelijke reisgedrag in Nederland en de trends op dit gebied. Met de snel stijgende energieprijzen lijkt werken op kantoor een goede manier om thuis meer op energie te besparen.

thuiswerken

Volgens het Nibud zijn komen 50 procent van de totale extra kosten door het thuiswerken uit verwarming en water- en energieverbruik, en de energiekosten nemen toe. Met name de kosten voor gas. afgelopen jaar ging het Nibud nog uit van gemiddeld € 2 per dag per persoon extra vanwege het meer thuis zijn, maar dat bedrag werd inmiddels aardig naar boven bijgesteld. In de winter verstook je al snel 2 kuub gas per dag meer als je thuiswerkt. Zo’n 80 procent van de gehele jaarlijkse gasbehoefte stook je weg tussen oktober en eind maart.

Je zou zeggen dat thuiswerken automatisch betekent dat uw energierekening stijgt, maar niets is minder waar! Wie thuis werkt, verbruikt – niet geheel onverwacht – thuis meer energie. Je koffiezetapparaat, computer, beeldschermen en airco draaien de hele dag op volle toeren. Een logisch gevolg hiervan is dat het energieverbruik van huishoudens is gestegen.

Shuttel

Shuttel is een Mobility as a Service (MaaS) oplossing die medewerkers met één app/kaart toegang geeft tot vrijwel alle vormen van mobiliteit en eventueel thuiswerken, zonder alle administratie. Shuttel maakt reizen makkelijker, duurzamer en inzichtelijker. Dagelijks reizen meer dan 150.000 gebruikers van verschillende Nederlandse bedrijven met Shuttel, en maken ze samen meer dan 300.000 reisbewegingen per dag

Met de snel stijgende energieprijzen lijkt werken op kantoor een goede manier om thuis meer op energie te besparen.
Gerelateerde artikelen:
Luchthavenvervoer