Den flamske regjeringen vil avslutte kjøpspremien for elbiler fra 1. januar neste år. I følge den flamske energiminister Zuhal Demir (N-VA) har premien for liten effekt. Beløpet på den premien kan utgjøre 4.000 euro. Premien er ment å oppmuntre folk til å kjøpe et “nullutslippskjøretøy”, som kan gjøre flåten grønnere.

Tilskuddet vil bli avviklet fra 1. januar 2020, selv om den forrige energiministeren, Lydia Peeters (Open VLD), tidligere i år bestemte seg for å utvide tilskuddet til slutten av 2020. Alle som fremdeles har en "null" innen 31. desember 2019 -Tilleggelsesbil ", har fortsatt rett til premie. Forutsatt at det søkes om tilskudd senest 31. oktober 2020, presiserer minister Demir.

Så min neste bil blir diesel igjen

Febiacs bilfederasjon kaller også den flamske regjeringens beslutning "skadelig for grønnere kjøretøyflåte".

Gjennombruddet av elbilen har bare begynt. I dag velger mindre dan 1 prosent av privatbilkjøperne for en elbil. En sterk finanspolitisk stimulans er virkelig uunnværlig i dag. ”

Premien oppfordrer ikke Fleming til å kjøpe en elbil

Gianni Paelinck (VRT NWS) skriver at det i fjor ble tildelt hele 415 premier mens nesten 3.700 nye elbiler ble registrert. Regjeringen måtte derfor betale drøyt 1,4 millioner euro, mens 5 millioner ble gitt. "Premien har hatt liten innflytelse på viljen til den gjennomsnittlige private Fleming til å kjøpe slike kjøretøyDemir avslutter.

Les også  Steenberghen: "språkkrav ikke tilpasset taxisektoren"

Les også: Tilskudd til elbiler går ned på grunn av klimaavtalen

Lading av elektrisk kjøretøy
Ladestasjoner for elektriske kjøretøy
Utskriftsvennlig, PDF og e-post