Ved første øyekast vil ikke mye endres for den reisende. Mange av innovasjonene skjer i bakgrunnen. For eksempel må spagettien av forbindelser mellom tilknyttede markedspartier i mobilitet ta slutt. Se TOMP API som en universalplugg, som ikke gjør noen forskjell med hvilken tjeneste du vil kommunisere eller med hvilket parti du vil bestille turbestillingen. I det nye oppsettet styres mobiliteten digitalt fra en sentral inngangsport.

En slik sentral dør til markedspartiene gjør det lettere å legge til andre parter eller applikasjoner i kjeden, også kjent som MaaS - Mobility As A Service. Det er også rom for tiltak utenfor sektoren, for eksempel forsikring på reise- eller lojalitetsprogrammer. Andre tjenester som billett- og betalingssystemer må også være standard. Kort sagt, en app fra søk til bestilling og fra reise til betaling. Med fleksibiliteten til å bestemme hvilke deler av reisen du vil utføre med forskjellige tjenesteleverandører. Fra taxi til offentlig transport, fra sykkel til scooter. Alt innen fingertuppene.

Det har gått lang tid før ankomsten av en universell kobling i drosjesektoren. Behovet for å koble kraftverk har eksistert i 20 år, men hvert IKT-selskap har oppfunnet sitt eget hjul. Toget er nå i full gang med alle slags forskjellige hjul. Kostnadene for vedlikehold av alle disse systemene skyter i været.

Pitane Mobility, programvareselskap Eindhoven

Eindhoven programvareselskap Pitane Mobility, også medlem av MaaS Lab, har i noen tid erkjent behovet for en felles lenke, men klarte ikke å overtale de nåværende markedspartiene til å forlate sine egne "lenker". Derfor tok det initiativet til å integrere TOMP API-tilgangen i eksisterende API. I praksis betyr dette at andre markedspartier kan kommunisere med programvaren. Proprietær teknologi som Pitane Arrive vil snart være tilgjengelig med en TOMP-plugg. På denne måten kan appen brukes for kunder å bestille hos forskjellige selskaper, selv utenfor landets grenser og i andre programvarepakker som støtter TOMP-språket.

For å gjøre Mobility as a Service en suksess, er det viktig at reisende kan reise uten barrierer. Hvor de bruker en app til å planlegge, bestille og betale for alle turene sine.

MRA-plattform Smart Mobility

Pitane Mobility ser merverdien av det nye TOMP API-et 'standardspråk' og tar gjerne kontakt med andre mobilitetsleverandører. Selskapet investerer for tiden tungt i partnerskap ved å gjøre arbeidskraft tilgjengelig i utvikling og testing av mobilitetssystemer mellom markedspartene. Programvareselskapet ser fortjeneste på en enkel utveksling av data.

standaard

TOMP API (Transport Operator to Mobility Provider-Application Programming Interface) er et standardisert og teknisk grensesnitt mellom MaaS-tjenesteleverandører og transportører. I dette er de enige om hvordan de deler data med hverandre, for eksempel om hvor mange delte biler eller delte sykler som er tilgjengelige på et gitt tidspunkt. API er en åpen standard og utvikles i en arbeidsgruppe med offentlige og private parter. Deltakerne blir tilrettelagt av departementet for infrastruktur og vannforvaltning.

Les også: MaaS-leverandører og transportører snakker TOMP

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på whatsapp
API
Application Programming Interface
den nye hjemmefra for drosjeselskaper med Pitane Mobility Web-utgaven
Utskriftsvennlig, PDF og e-post