Å nekte en app på Google Play-plattformen har kostet det amerikanske selskapet Google dyrt i Italia. En app utviklet av den italienske energigiganten Enel som gjør det mulig å finne ladestasjoner for elbiler ble avvist av Google. Igjen er Google i kryssordet til AGCM, sier den italienske vakthunden som overvåker fair trade practices (ACM).

Den elektroniske søkegiganten hadde allerede betalt 2017 millioner euro i mai 306 for å regulere situasjonen med de italienske skattemyndighetene. Denne gangen blir hun tiltalt for misbruk av sin dominerende stilling. Den elektroniske søkegiganten må betale en bot på over 102 millioner euro, et høyt beløp for en sanksjon fra den nasjonale regjeringen.

Tre av fire italienere bruker en Android-telefon og er avhengige av Google Play for å laste ned applikasjoner. I tillegg har Google også Android Autos tilgang til JuicePass, Enel Xs programvare for elektriske kjøretøy, som gjør det mulig for elbileiere å finne ladestasjoner spesielt, har vært utestengt i to år.

maktmisbruk

Vi lar det alle skje. Dominanter bestemmer hva som skjer og er nå i økende grad målet for etterforskning for misbruk av dominerende stilling. Som med JuicePass-applikasjonen har ikke dette misbruket av dominans økonomiske konsekvenser. I følge 'vaktbikkje' har det også innvirkning på kvaliteten på innholdet beregnet på sluttbrukeren. Ikke selskapene selv som utvikler programvaren, kan bestemme hva produktet deres kan eller ikke kan gjøre. Google bestemmer også dette under bekreftelsesprosessen som går før publiseringen av en app. 

Det at kontrollprosessen ivaretar de tekniske aspektene, sikkerhet og personvern er absolutt en god ting for sluttbrukeren. Det er tvilsomt at Google pålegger produsenten regler eller hvilke funksjoner som er eller ikke er tillatt i deres produkt. 

Les også: ACMs økte fokus på ladestasjoner i sektoren

påfyllingskort for Google Play
Bla bla bla
Utskriftsvennlig, PDF og e-post