Det nederlandske veinettet blir stadig overbelastet, noe som betyr at de minste forstyrrelsene i trafikken i 2040 kan forårsake trafikkork i lynets hastighet. Dette fremgår av IMA (Integrated Mobility Analysis) fra departementet for infrastruktur og vannforvaltning. Med høy økonomisk og demografisk vekst skyhøyer bilbruken og dobler trengsel innen 2040 sammenlignet med 2018, heter det i rapporten. Veinettet er da så overbelastet at all trafikk kjører under fartsgrensen og mindre forstyrrelser raskt fører til overbelastning, selv utenfor peak timer. Dette gjelder veier rundt store byer så vel som i regionene.

“Denne rapporten er et nødsignal, for uten ytterligere investeringer i veiene våre, vil vi bli sittende fast i 2040. Nederland forventes å fortsette å vokse, både økonomisk og befolkningsmessig. Alt i alt betyr dette mer passasjer- og godstrafikk. Disse tallene lyver ikke: hvis vi vil følge med den veksten, må vi fortsette å investere i infrastruktur. "

TLN-leder Elisabeth Post.

Infrastruktur blir tett
I følge rapporten vokser godstransport når det gjelder vekt som transporteres med lav og høy økonomisk vekst i alle moduser: på vei med 5% til 27%, med jernbane med 32% til 55% og med innenlands skipsfart med 6% til 20% frem til 2040. Selv med lav økonomisk vekst vil dette føre til tette veier, vann og jernbane, avslutter rapporten. Selv om regjeringen implementerer det nåværende investeringsprogrammet - MIRT. Analysen tar også høyde for at flere vil jobbe hjemmefra i fremtiden og vil bruke mer offentlig transport.

“Vi trenger virkelig å bli kvitt ideen om at vi skal bli kvitt trafikkork etter koronakrisen: det er virkelig en illusjon. Denne rapporten understreker nok en gang at vi ikke vil løse trafikkorkproblemet bare med flere tog eller hjemmearbeid. Selvfølgelig er mer asfalt ikke et mål i seg selv, og jeg ønsker enhver investering i å forbedre mobiliteten vår velkommen, men veiene våre blir også travlere. Og vi vil snart stoppe igjen og enda mer massivt hvis et nytt kabinett ikke investerer i disse veiene i tide.

TLN-leder Elisabeth Post.

3 milliarder ekstra
TLN, sammen med Mobility Alliance, ber om at ytterligere 3 milliarder euro skal gjøres tilgjengelig på strukturell basis for investeringer i infrastruktur. Med den årlige tilleggsinvesteringen vil vi gå tilbake til nivået for ti år siden når det gjelder tilgjengelighetsutgifter i prosent av BNP. Transport og logistikk Nederland.

Les også: Også i 2022 økonomisk støtte til offentlig transport

Utskriftsvennlig, PDF og e-post