Store arbeidsgivere i Haag etterlyser "spredning og unngå" for å unngå folkemengder i rushtiden. Nå som flere og flere mennesker er vaksinert mot korona og mer er tillatt, reiser folk oftere med bil, buss, trikk eller tog. Arbeidsgivere oppfordrer til hybridarbeid. Det betyr delvis på kontoret, men også hjemme.

Siden korona har mange mennesker begynt å reise på en annen måte. Det var mindre overfylt på veien og i offentlig transport. Det var knapt noen topper. Organisasjonene ønsker å jobbe sammen for å sikre at folkemengdene ikke kommer tilbake. For øyeblikket deltar 7 store selskaper i Haag, den nasjonale regjeringen, provinsen Sør -Holland og Haag kommune allerede. Som arbeidsgivere oppfordrer de sine ansatte til å reise til kontoret utenom spenningstid og til å jobbe mer hybrid. De støttes i dette av Ookbaar Haaglanden og Rijnland, og de utveksler eksempler seg imellom. De inviterer andre selskaper til å delta for å maksimere effekten.

Koronakrisen har vist at det er mulig: å jobbe mer hjemmefra og reise andre ganger på dagen. Haag var derfor mye mer tilgjengelig. For eksempel var det knapt noen trafikkork på Utrechtsebaan om morgenen og ettermiddagen. Dette er bra for økonomien og bidrar også til bedre luftkvalitet. Jeg vil beholde det. Jeg inviterer derfor arbeidsgivere i Haag og regionen hjertelig til å delta i 'Spredning og unngå'. Som kommune deltar vi også selv. Hybridarbeid krever for eksempel hvordan vi møblerer kontorlokaler og akselererer digitalisering. Jeg liker å dele våre erfaringer med andre arbeidsgivere, og jeg vil også lære av andres erfaringer.

Rådmann Robert van Asten (mobilitet) i Haag kommune.

Delta

Organisasjoner som ønsker å delta i "spre og unngå" kan kontakte nåbare Haaglanden og Rijnland. Eksperter fra denne organisasjonen kan gi råd om tiltak som er passende for en bestemt organisasjon eller situasjon.

Spred og unngå

Disse organisasjonene støtter viktigheten av hybridarbeid for å spre og unngå og delta: Aegon, ANWB, MN, NN Group, PostNL, Shell, Siemens, T-Mobile, sentralstyret, Province of South Holland, Haag kommune og Ookbaar Haaglanden og Rheinland. Green Business Club Beatrixkwartier er forpliktet til å begeistre de tilknyttede organisasjonene til å delta i 'spre og unngå', ifølge Haag kommune.

Les også: Haag ønsker retur av internasjonale intercity -tog

Store arbeidsgivere i Haag oppfordrer sine ansatte til å reise til kontoret utenom påkjenningstider.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post