Fra 31. oktober starter KLM den nye vinterplanen, som varer frem til 26. mars 2022. Med lempelse av flere og flere reisebegrensninger kan KLM legge til mer kapasitet igjen i vinter. På denne måten flyr KLM direkte fra Amsterdam til 162 destinasjoner i vinter: 72 interkontinentale og 90 i Europa. KLM har gjenopptatt hele nettverket sitt før COVID-19-krisen på en enkelt destinasjon. Sammenlignet med vinteren 2019 flyr KLM i vinter på interkontinentale flyvninger med omtrent 75% av kapasiteten.

Takket være det faktum at vaksinerte europeiske reisende vil være velkommen igjen i USA fra 8. november, utvider KLM kapasiteten på forskjellige amerikanske destinasjoner. For eksempel er antallet flyreiser til Atlanta nesten doblet til 12 per uke. Tjenesten til New York JFK vil ha 11 ukentlige flyvninger i vinter. KLM vil også fly til Las Vegas og Miami i vinter, begge 3 ganger i uken. Flyvningene til Minneapolis, som ble startet på nytt sommeren 2021, fortsetter også i vinter med 3 ukentlige flyreiser.

Siden i fjor sommer har KLM sett en stor økning i etterspørselen etter reiser til den karibiske delen av kongeriket. Derfor utvider KLM også kapasiteten til disse destinasjonene, og dobler antallet flyvninger til Curaçao til 14 per uke. Kapasiteten på ruten til Aruba og Bonaire vil økes takket være den daglige distribusjonen av et Boeing 777-300ER, vårt største passasjerfly. For å dekke den forventede etterspørselen i juleperioden, er det planlagt ytterligere 3 ukentlige flyvninger til disse øyene, noe som gir totalt 10 ukentlige flyvninger til Aruba og Bonaire rundt årsskiftet.

KLM-nettverket viser også bedring i Sør-Amerika; KLM flyr 4 ganger i uken til San José og Liberia i Costa Rica (dette var 2 ganger sist vinter) og Panama City serveres igjen daglig. Kapasiteten på ruten til Paramaribo vil også øke kraftig neste vinter, med 4 ukentlige flyreiser - mens i fjor vinter var det kun mulig å gjøre en ukentlig flytur på grunn av strenge reisebegrensninger. KLMs lengste rutetjeneste, direkte fra Amsterdam til Santiago de Chile, fortsetter direkte i vinter med 1 ukentlige flyvninger.

Det er også fire helt nye destinasjoner tilgjengelig i vinter: Mombasa, Cancún, Spanias havn og Bridgetown. Den første flyvningen til Cancún i Mexico finner sted 2. november og vil finne sted 5 ganger i uken i juleferien. Dette bringer det totale antallet ukentlige KLM -flyvninger til Mexico til 12. Den første (kombinerte) flyvningen til Port of Spain i Trinidad & Tobago og Bridgetown i Barbados fant sted 16. oktober sist og vil til slutt bli operert 3 ganger i uken. Rutetjenesten til Mombasa (Kenya) forventes å starte i begynnelsen av desember, og det pågår for tiden en prosess med kenyanske myndigheter for å skaffe de nødvendige flytillatelsene til Mombasa.

KLMs asiatiske nettverk er fortsatt sterkt påvirket av gjeldende reisebegrensninger. Som et resultat henger etterspørselen etter disse flyvningene fremdeles etter andre regioner. Etterspørselen etter godstransport til og fra Asia er imidlertid fortsatt høy, noe som betyr at KLM kan fortsette å tilby en stor del av destinasjonene denne vintersesongen.

Europa

I Europa svarer KLM på den sterkt økte etterspørselen etter både ferietransport og forretningsreiser. Sommerdestinasjoner som Zagreb og Poznan var godt booket og vil derfor fortsette om vinteren. Ved å legge til disse destinasjonene er antallet europeiske destinasjoner enda høyere enn vinteren 2019.

Antall flyreiser per destinasjon i Europa er i mange tilfeller fortsatt litt lavere enn før COVID-19-krisen. KLM bruker omtrent 84% av kapasiteten på det europeiske nettverket. Likevel flyr de viktigste europeiske byene som Berlin, London, München og Paris igjen minst 5 ganger om dagen. Dette gjør KLMs vinterplan, med en økning i antall europeiske flyvninger sammenlignet med sommeren, ekstremt egnet for den økende forretningstransporten i Europa. Økningen i antall flyreiser i Europa gjør det mulig for KLM å koble sammen mange punkter i Europa via Amsterdam igjen; Amsterdam Schiphols funksjon som et globalt knutepunkt blir dermed styrket, sier KLM.

Les også: Siste flytur for italienske Alitalia

KLM-logo
Utskriftsvennlig, PDF og e-post