Raske sykkelruter, også kalt sykkelruter eller sykkelmotorveier. Du har sikkert hørt om det. Det er en direkte, komfortabel sykkelforbindelse mellom urbane regioner med få hindringer som sikrer at du kommer raskt og smidig til målet. Disse raske sykkelrutene gir bedre og raskere tilgjengelighet til pendlersteder og oppfordrer pendlere til å reise på sykkel. Det beste ville vært om en rask sykkelvei utelukkende ville bestå av klare, fire meter brede røde sykkelveier. Dette er dessverre ikke gjennomførbart fordi disse går over store avstander og områder. Og det er derfor i virkeligheten stadier ofte er knyttet sammen.

En rask sykkelvei kan derfor bestå av ulike deler, som eksisterende bred sykkelvei, et stykke sykkelgate, et stykke ny sykkelvei og et merket sykkelstrekning på veg. Raske sykkelruter er alltid et samarbeid mellom kommunene og provinsen. En slik trasé skal være trygg og syklister skal også ha minst mulig bilkø med tog og biler. Syklister skal ha mest mulig prioritet på denne traseen, derfor bygges det for eksempel sykkeltunnel i et kryss. Det er allerede ganske mange i landet vårt og flere kommer til hele tiden.

Ulike raske sykkelruter bygges også i Brabant, F261 Tilburg-Waalwijk, F59 Waalwijk-'s-Hertogenbosch, F50 Uden-Veghel, F270 Eindhoven-Helmond, F58 Breda-Tilburg og F50 Nistelrode-Uden. Rutene 's-Hertogenbosch-Oss og Eindhoven-Valkenswaard er allerede fullført. Målet er å ha et komplett nettverk av raske sykkelruter i Brabant innen 2030. Arbeidet med Eindhoven-delen av hurtigsykkelruten mellom Eindhoven sentralstasjon og Helmond sentralstasjon har endelig startet. Helmond-delen av hurtigsykkelruten hadde vært ferdig en stund, men Eindhoven-delen ble forsinket. Ved utgangen av 2022 må det Eindhoven del er klare og syklister kan også begynne å bruke denne raske sykkelruten.

Les også: Mål fint støv med den nye versjonen av Snuffelfiets

Utskriftsvennlig, PDF og e-post