Åtte partnerskap av gründere og forskere vil motta til sammen 150 millioner euro i statlig støtte for å jobbe med innovasjoner som gjør transporten vår renere og smartere. Ideene kommer fra hele mobilitetssektoren: bilindustrien, luftfart og maritim sektor. Totalt er 109 bedrifter (hvorav 64 SMB) og 27 forskningsinstitusjoner involvert i disse prosjektene.

På grunn av koronakrisen har bedrifter og kunnskapsinstitusjoner i mobilitetssektoren færre økonomiske ressurser tilgjengelig for å jobbe med nye utviklinger som gjør sektoren mer bærekraftig. Innovasjoner i mobilitetssektoren har innvirkning på andre sektorer som bygg og anlegg og industri, og gir et ekstra bidrag til de nederlandske klimamålene. Økonomisk innovasjon er også nødvendig: den nederlandske mobilitetssektoren er en viktig leverandør til andre land, som Tyskland og Frankrike. Vår mobilitetssektor kan opprettholde denne posisjonen ved å fortsette å innovere.

Regjeringen har derfor foretatt en engangsutbetaling på 150 millioner euro gjennom R&D Mobility Sectors Subsid Scheme. En uavhengig rådgivende komité har vurdert de innsendte prosjektene, ifølge Sentralstyret.

Vinnerprosjektene

  • Grønt transportdelta – Elektrifisering: nye batteriteknologier for elektrisk transport.
  • Grønt transportdelta – Hydrogen: forbrenningsmotorer, brenselceller og drivstoffinfrastruktur for bruk av hydrogen.
  • BrightSky: gjør den nederlandske luftfartssektoren mer bærekraftig på og rundt flyplassen, med Schiphol som testområde.
  • Termoplast for bærekraftig luftfart: lette materialer for produksjon av små elektriske passasjerfly.
  • Flytende hydrogen kompositttank for sivil luftfart: lettvekts drivstofftank som lar fly fly på flytende hydrogen.
  • LNG-NULL: teknologier for å drastisk redusere utslipp fra LNG-drevne skip.
  • MENNESKER: metanol som bærekraftig drivstoff for skip.
  • Bærekraftige H2 integrerte fremdriftsdrev: fremdrifts- og energisystemer for skip basert på hydrogen.
150 millioner støtte til renere og smartere transport.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post