Det høres nok ut som musikk i våre ører for mange av oss som reiser gratis med offentlig transport. Ville ikke dette vært løsningen for for eksempel våre overbelastnings- og nitrogenproblemer? For noen mennesker er denne gratis bussreisen tilgjengelig. Eindhovenboere som er 18 år eller eldre og har lav inntekt kan søke om Deltakerbidraget til og med 31. desember. Eindhoven-beboere som kvalifiserer for Deltakerbidraget kan registrere seg for å reise gratis med buss i ett år. Dette bidraget er et pengebeløp som du får en gang i året fra kommunen og som du kan bruke fritt på for eksempel idrett, hobby, foreldrebidrag eller på skolemateriell. Dersom dette Deltakerbidraget er tildelt, kan du også kreve gratis reise med buss og be om dette på nett fra kommunen. Disse personene kan deretter reise gratis på enkelte busslinjer fra mandag til fredag ​​fra kl. 9. De kan reise når de vil i helger og ferier.

Det ble også nylig annonsert at fra 1. januar 2022 kan alle barn i alderen 4 til 11 år som er registrert i Rotterdam reise gratis med offentlig transport i byen som en prøveperiode. Hvis de er registrert for denne prøveperioden, kan disse barna benytte gratis RET-busser, trikker og metroer og reise fritt gjennom Rotterdam. Denne prøven 'gratis offentlig transport for barn' ble opprettet av rådmann Judith Bokhove. Hvis denne rettssaken viser seg å være en suksess, ønsker rådmannen permanent å innføre gratis offentlig transport for barn i Rotterdam. Rotterdam er den første byen i Nederland som tillater gratis bruk av offentlig transport. Målet med dette forsøket er å oppmuntre til bruk av kollektivtransport.

Les også: Flere og flere stasjoner i Nederland utstyrt med AED

Fra 1. januar 2022 kan barn fra Rotterdam som har registrert seg for prøveversjonen "gratis offentlig transport for barn" reise gratis på RET-busser, trikker og metroer.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post