DVDP-bredde=

Leiebil på ferie er blitt en mangelvare.

Eog å leie en bil koster for tiden det dobbelte av det du tapte i 2019, før koronakrisen. Satsene som utleierne tar kan virke merkelige. Når du leier en bil i syv dager, kan det noen ganger være billigere enn å leie bilen i 5 dager. Standardprisene inkluderer vanligvis forsikring, men etter det kommer ekstrakostnadene. 

Å kjøpe av eller redusere fritaket kan øke betraktelig når bilen hentes på stedet. I 2019 betalte du i gjennomsnitt 225 euro per uke for å leie en bil. I år er det i snitt 460 euro per uke. De høyere prisene skyldes hovedsakelig koronakrisen. Bilutleiefirmaer prøver å gjøre opp for det de tapte i det katastrofale året 2020.

Det er knapphet, bilutleiefirmaer får færre nye biler enn vanlig. På grunn av mangel på biler stiger prisene fordi det rett og slett er mindre å velge mellom. Mange bilutleiefirmaer har allerede ingen biler til leie på bestemte travle datoer fordi alt er fullbooket. Fordi det heller ikke forventes nye biler, vil prisene stige ettersom det blir større etterspørsel fra de bilutleiefirmaene som fortsatt har biler tilgjengelig.

Noen få tips

Flyreiser kan variere ganske mye i pris, ved å søke nøye kan du spare mye. Men du kan også leie bil lagre hvis du vet hva du skal se etter! Liker du å kjøre vekslende? Det er utleiere som ikke krever tilleggsavgift for en sjåfør nummer to. Det lønner seg å finne ut og reservere dette på forhånd. Du betaler alltid mer på stedet. Du betaler vanligvis litt ekstra for et navigasjonssystem. Ta med egen GPS eller last ned en app på telefonen. Last ned veiene i det aktuelle landet hjemme. Og ikke glem laderen din!

Det høres selvmotsigende ut, men noen ganger er en større bil det billigste valget. Går du til fjells, kjører en bil med mer kraft ikke bare bedre, den er også mye mer økonomisk. Og så bruker du mindre penger på bensin. Skal du reise med fire voksne, ta hensyn til bagasjen. Å leie en større bil på stedet koster mer enn å velge en passende bil på forhånd.

Relaterte artikler:
Leiebil på ferie er blitt en mangelvare.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post