DVDP-bredde=

Markedet er ennå ikke utviklet langt nok for elektriske varebiler, så det blir dieseler.

Politiet setter i gang anbud på politibilen, både personbilen og personbussen. Forberedelsene til dette anbudet er fullført og partiene for kjøretøy med fossilt brensel er nå publisert på plattformen Mercell, det mest brukte alternativet til TenderNed. Det som er spesielt er at også elbiler legges ut på anbud for første gang. Dette anbudet forventes offentliggjort i midten av 2023.

De nye kjøretøyene blir inkludert i flåten fra 1. januar 2025. Først følger en anbudsprosess og politiet vil foreta en rangering av kjøretøyene som tilbys ut fra tildelingskriteriene. De leverandørene som kan levere de beste kjøretøyene på grunnlag av denne rangeringen tildeles (foreløpig) kontrakten.

"Elbiler er allerede testet i en rekke enheter. Politiet velger elektrisk kjøring for å begrense klimagassutslippene. Den delen som fortsatt har fossil forbrenningsmotor vil bli bensin eller mild hybrid. For å begrense risikoen for leveringsproblemer , vi velger at personbilene skal kontrahere to merker. Markedet har ennå ikke utviklet seg langt nok for elektriske varebiler, så de blir dieseler. Vi vil holde muligheten åpen for elektriske varebiler."

Politiansatte som trenger kjøretøyet i sitt arbeid er tett involvert i dette anbudet. For eksempel hjalp de til med å utarbeide en plan for krav. Den inneholder egenskapene som kjøretøyet skal oppfylle. På et senere tidspunkt vil førerprøver – av politifolk som snart skal bruke bilen – spille en viktig rolle.

Les også  Å ringe politiet i Nederland koster innbyggerne ekstra penger

Anbudsprosessen har flere trinn, nedenfor er en oversikt over planleggingen per fase i det europeiske anbudet for grunnleggende fossilt drivstoff politikjøretøy. Det europeiske anbudet for nullutslippspersonbiler for grunnleggende polititjenester forventes å bli offentliggjort i midten av 2023.

flåte

Det nederlandske politiet bruker for tiden forskjellige biler av forskjellige merker. For eksempel er det Mercedes-Benz B-klasse. Det dreier seg om 220D-måleren, en firesylindret 177 hk. Denne dieselen vil derfor uansett bli erstattet av en elbil eller en bensinvariant. Den nåværende politibilen er en Mercedes-Benz Vito 116 CDI Tourer Lang med en firesylindret 163 hk. Personbilen brukes hovedsakelig av politiet i byer og bygder og er heller ikke særlig rask. Politiet har også raske undercover-biler og bruker også Audi A6 med 3,0 liters dieselmotor, den raskeste i flåten.

Mercedes B-klasse politi OBT Rotterdam - foto: Pitane Blue
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post