Enklare, effektivare och mer tillgänglig: den nya versionen av De Lijn-appen ser helt annorlunda ut. En ny design, avgångs- och ankomsttider i realtid, en upptagen barometer, en optimerad ruttplanerare: nyheterna i den här versionen gör appen ännu mer användarvänlig. Dessutom är appen tillgänglig för blinda och synskadade. Tack vare informationen i realtid i den nya appen vet resenärer när deras buss eller spårvagn kommer. De kan fortfarande göra sina saker innan de går till busshållplatsen. Reseinformation längs vägen är tillgänglig, pålitlig och framför allt alltmer exakt. Så resenärer kan resa med sinnesfrid. 

Realtidsinformation är på väg

I 97% av fallen kan resenären ta reda på det via appen när en buss eller spårvagn stannar, vilket är en betydande ökning jämfört med förra året. Mer än 92% av den visade informationen motsvarar verkligheten inom en minut. De Lijn optimerar också kontinuerligt det sätt på vilket allt detta visas på webbplatsen och busshållplatsskyltar, i appen och färdplaneraren. Detta gör det mycket tydligt för alla. 

Men det finns mer: appen är användbar för många saker. Resenärer kan till exempel använda den för att köpa en biljett eller använda den för att kartlägga de mest intressanta rutterna med tåg, spårvagn, (före) tunnelbana eller buss. Rutter kan sparas som favoriter för att underlätta framtida resor. Resenärer kan naturligtvis också söka efter ett stopp eller en viktig destination och önskad tid. Tack vare den upptagna barometern kan resenärer se hur upptagen det är på bussen eller spårvagnen de vill ta. Hemskärmen visar favoritstopp för att kontrollera realtidsinformationen på ett ögonblick. Navigationsfältet längst ner på skärmen ger enkel åtkomst till appens olika funktioner.

Mer tillgängligt än någonsin 

Den förnyade appen är tillgänglig för blinda och synskadade. De kan planera en rutt, kontrollera tidtabellen eller köpa biljetter, allt tack vare voice-over-teknik. Dessutom kan synskadade enkelt justera teckenstorleken i inställningarna på sin smartphone. Således visas innehållet i en storlek som de själva väljer De Lijn.

Läs också: Det danska bildelningsföretaget är ett steg närmare målet

Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post