Sedan den senaste avkopplingen i vårt skåp har flygtrafiken och därmed antalet resenärer på Eindhovens flygplats ökat igen. Parkeringsplatserna runt flygplatsen börjar bli fulla igen. Fler och fler har vaccinerats och antalet koronainfektioner minskar i världen. Reglerna för resenärer är också avslappnade i fler och fler länder. Det förväntas att det kommer att vara livligare på Eindhoven Airport i sommar än sommaren 2020, naturligtvis beror detta på de olika ländernas reseråd och åtgärder. Eindhoven flygplats förväntar sig cirka 11.400 8.000 flygningar under juni-september, jämfört med 16.000 XNUMX under samma period förra året. Innan koronakrisen bröt ut fanns det XNUMX XNUMX flygningar under samma period, så det är en stor skillnad jämfört med förra året och i år.

Resenärer till och från Eindhoven flygplats Flyers har möjlighet att testa sig för korona efter överenskommelse i terminalen på Travel Doctor eller mittemot terminalen i Ecolog. Om du reser till Eindhovens flygplats från ett högriskområde måste du visa ett negativt COVID-19-testresultat före avgång, även om resenärer bara byter till Eindhoven. Det finns också länder som ber resenärer från Nederländerna om ett negativt COVID-19-testresultat vid ankomsten. Alla resenärer måste ha en färdig hälsodeklaration med sig på Eindhoven Airport. Detta uttalande måste skrivas ut eller på din mobiltelefon. Detta gäller både ut- och returresan. Naturligtvis gäller maskförpliktelsen (från 13 år) fortfarande i och runt flygplatsen och det är fortfarande en skyldighet att hålla avstånd från varandra. Låt oss hoppas att vi har en fantastisk sommar och att coronavirus snart kommer att dö ut nu när fler och fler har vaccinerats. 

Läs också: Ekonomiskt stöd till uppsagda KLM-anställda

Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post