År 2022 kommer Ebusco att leverera de allra första helt sammansatta elektriska bussarna i Nederländerna. Transdev Nederländerna har beställt 39 Ebusco 3.0 -bussar för stads- och regionaltrafik i Gooi- och Vecht -regionen. Bussarna bidrar till rena och tysta busstransporter i regionen Hilversum.

Utmärkande innovation

Transdev Nederländerna har valt detta anbud för att börja driva 2022 innovativa, lätta elbussar och regionala bussar från Ebusco från april 39. Dessa bussar kommer att köra i genomsnitt 110.000 3.0 kilometer per år och kommer att debiteras på grundval av plug-in. Kravprogrammet gav utrymme för anbudsgivare att komma med innovativa lösningar som bidrar till förverkligandet av helt nollutsläpps kollektivtrafik. Transdev Nederländerna har utnyttjat detta utrymme genom att lämna anbud på majoriteten av koncessionen med Ebusco 100; 25% hållbar och extremt innovativ eftersom bussen är gjord av komposit istället för stål. Som ett resultat är denna konfiguration XNUMX% lättare än vanliga stads- och intercitybussar. Den största fördelen med detta är att energiförbrukningen är mycket lägre och att många fler kilometer kan köras med samma batteri. Dessutom har komposit fördelen att den är extremt stark och därför har en mycket längre livslängd, så att dessa helt nya bussar kan användas i flera år.

Stort bidrag till klimatmålen
Med dessa bussar gör Transdev ett viktigt bidrag till klimatmålen. Ebusco är glada över att återigen vara en viktig partner för Transdev och därmed bidra tillsammans för att förbättra luftkvaliteten. Ebuscos elektriska bussar bidrar till kväveproblemet: dessa bussar släpper inte ut koldioxid eller kväve. Detta resulterar i cirka 1 kg CO₂ -minskning per buss per körd kilometer. Baserat på denna order kommer detta att resultera i mer än 30 miljoner kg CO₂ -minskning under den totala kontraktstiden.

Bakgrundsinformation Ebusco 3.0
Ett multifunktionellt team av viktiga experter som tjänat sina sporer inom flyg, bil och elektronik har ägnat år åt att utveckla denna innovativa spelväxlare. Bussen är unik i sitt slag och har, förutom sin sammansatta kaross, många innovationer i sig: batterierna finns i golvet (vilket gör bussen mycket stabilare och bekvämare att köra) och bussarna är utrustade med kameror istället för speglar (vilket gör bussen bekvämare att köra). mycket säkrare). Naturligtvis saknar bussen inget lyx för både busschauffören och passagerarna: bussen är rymligare, det finns USB -portar överallt i bussen och bussen har luftkonditionering och wifi. Ebusco 3.0 tillverkas helt i Nederländerna; i Deurne. Ebusco 3.0 (prototyp) introducerades i oktober 2019 och Ebusco är oerhört stolt över att Transdev Nederländerna kommer att vara de första att sätta denna Ebusco 3.0 på vägen i sitt hemland: Nederländerna!

Hög räckvidd
På grund av Ebusco 3.0: s låga energiförbrukning och tillhörande höga räckvidd är mellanladdning inte längre nödvändig i de flesta fall. Detta gör en betydande skillnad i de kostnader som måste göras när det gäller laddinfrastruktur och laddningstid Ebusco.

”Som företag har vi fått mer än 9 års erfarenhet av elektriska bussar och laddare, så vi vet hur vi ska minska svagheten. Vi tror att LFP -teknikbatteri i dessa bussar är det bästa och säkraste batteriet på marknaden. På grund av kombinationerna av alla de innovationer vi tillämpar kan dessa bussar köra upp till 575 km på en enda laddning; vilket verkligen är unikt för en buss ”.

Peter Bijvelds, VD Ebusco.

Foto ovan: Ebusco bildbank.

Läs också: Det tyska dotterbolaget Abellio hjälper inte NS ytterligare

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post