Det låter nog som musik i våra öron för många av oss som reser gratis med kollektivtrafiken. Skulle inte detta vara lösningen på till exempel våra trängsel- och kväveproblem? För vissa människor är denna gratis bussresa tillgänglig. Eindhovenbor som är 18 år eller äldre och har låg inkomst kan ansöka om Deltagarbidraget till och med den 31 december. Invånare i Eindhoven som kvalificerar sig för deltagandebidraget kan registrera sig för att resa med buss gratis i ett år. Detta bidrag är en summa pengar som du får en gång om året från kommunen och som du fritt kan spendera på till exempel idrott, fritidsintressen, föräldrabidrag eller på skolmaterial. Om detta Deltagandebidrag har beviljats ​​kan du även ansöka om gratis resor med buss och begära detta online från kommunen. Dessa personer kan sedan resa gratis på vissa busslinjer från måndag till fredag ​​från 9:00. De kan gå när de vill på helger och helgdagar.

Det tillkännagavs också nyligen att från och med den 1 januari 2022 kan alla barn i åldern 4 till 11 som är registrerade i Rotterdam resa gratis med kollektivtrafiken i staden som ett försök. Om de har registrerat sig för det här testet kan dessa barn använda RET-bussar, spårvagnar och tunnelbanor gratis och resa fritt genom Rotterdam. Denna provversion av 'gratis kollektivtrafik för barn' skapades av rådman Judith Bokhove. Om denna rättegång visar sig vara en framgång vill rådmannen permanent införa gratis kollektivtrafik för barn i Rotterdam. Rotterdam är den första staden i Nederländerna som tillåter fri användning av kollektivtrafik. Syftet med detta försök är att uppmuntra användandet av kollektivtrafik.

Läs också: Fler och fler stationer i Nederländerna utrustade med AED

Från den 1 januari 2022 kan barn från Rotterdam som har registrerat sig för provet "gratis kollektivtrafik för barn" resa gratis på RET-bussar, spårvagnar och tunnelbanor.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post