DVDP bredd=

Priset för att ladda en elbil på en allmän laddplats är ofta oklart på förhand. Konsumentföreningen klagar på detta. Enligt konsumentintresseorganisationen skiljer sig priserna per bensinkort eller app som används, vilket skulle göra allting ännu mer förvirrande.

Konsumentförbundets direktör Sandra Molenaar poängterar att tiden man laddar också har inflytande. ”För konsumenterna är det verkligen outgrundligt; det finns hundratals laddningskort och appar, och de har alla sina egna priser och villkor."

Föreningen själv gjorde ett urval av tio populära leverantörer. Många prisskillnader har redan kommit i dagen. Priserna var inte alltid tydligt angivna i appen eller på hemsidan, eller så stod det inte exakt vilka taxor som gäller var. Och appar som tillhandahåller den typen av information är ibland ofullständiga. Forskare från facket hittade dussintals laddstationer utan prisuppgifter.

Organisationen varnar också för att personer med en laddstation hemma inte automatiskt blir billigare. Det beror på att priserna på laddstationen vid uppfarten oftast är kopplade till det vanliga energikontraktet som någon har. Sen när du laddar din bil är du offer för de kraftigt höjda elpriserna, enligt Konsumentförbundet. Prishöjningarna skulle ännu inte ha genomförts på de allmänna laddstationerna.

Läs också: SHARE NOW ser tillbaka på ett framgångsrikt år

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Läs också  Ingen mer stress på semestern om en laddstation