Efter veckor av dimma och blött väder har den första officiella stormen 2022 anlänt idag för en omväxling. Idag har KNMI till och med meddelat kod orange för Nordholland, Friesland och Vadeområdet och kod gul för resten av Nederländerna p.g.a. stormen Corrie. Folk uppmanas att inte ge sig ut på vägen idag om det inte är nödvändigt. På Schiphols hemsida står det att flyg till och från Schiphol kan bli försenade och många flyg har redan ställts in på grund av den hårda vinden och stormen. ProRail räknar med de största problemen idag, som grenar på rälsen och luftledningar i norra Holland. De rapporterar också att det går färre tåg på sträckan Den Helder-Zaandam idag, 4 intercitytåg i timmen går normalt på denna sträcka och nu på grund av stormen är det 2:15 till 00:XNUMX i eftermiddag. De är också redo med haveriteam och hjälplok om problem skulle uppstå.

Den KNMI varnar för vindbyar på 75 till 90 kilometer i timmen från och med måndag morgon. I den nordvästra halvan av landet kan vindbyar på upp till 100 kilometer i timmen förekomma, vid kusten till och med upp till 120 kilometer i timmen. Trafikanter måste därför ta hänsyn till detta. Vindbyar kan komma över dig, särskilt på broar och viadukter, så du måste vara extra uppmärksam och ha båda händerna på ratten. Lastbilar, husbilar, bilar med släp eller husvagnar drabbas extra mycket av vinden och kan hamna i farliga situationer. Justera din hastighet och håll mer avstånd till din föregångare så att du har mer tid att agera om något går fel. Flera testgator och vaccinationsplatser i vårt land har också stängts av som en försiktighetsåtgärd på grund av stormen. Rådet är att stanna hemma och inte ge dig ut på vägen.

Läs också  Corendon ignorerar Schiphol

Läs också: Osäkerhet för passagerare med komplexa rullstolar

Stormen Corrie kommer att rasa genom vårt land under de närmaste timmarna.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post