Teknikplattformen syftar till att förbättra förarnas oberoende och beslutskraft.

Uber rullar för närvarande ut sin funktion i ett växande antal städer, vilket ger förare tillgång till priset för resan och destinationen innan de måste acceptera det. Redan implementerad i Frankrike, Schweiz och vissa städer i USA kommer denna lösning gradvis att rullas ut över hela USA. Det blogginlägg Uber går ännu längre och nämner även "Trip Radar", som kommer att vara den funktion som låter förare komma åt en lista över andra reseuppdrag i området de befinner sig i för att välja den som passar dem bäst.

oberoende

I USA har den här funktionen redan implementerats i vissa städer i Kalifornien. Företaget VTC gjorde detta val vid tidpunkten för folkomröstningen för att se om förarna skulle vara anställda eller kunde förbli oberoende. I Europa är denna lösning utplacerad i Frankrike, Schweiz och London. Uber använder det nu som en prioritet där det ställs höga krav på förares eller myndigheters oberoende.

På konsumentsidan märks en försening innan en skjuts accepteras. Många förare tittar först på reseordern och accepterar den inte om den inte passar i deras gränd. Lagförslaget om rörlighetsorientering, känt som LOM, antogs slutligen i Frankrike av representanthuset. Designad som en verktygslåda för transportmyndigheter kan LOM stimulera uppkomsten av samåkning och samåkning. Den tillhandahåller även distribution av MaaS-applikationer (mobility as a service) och bestämmer åtkomsten av viss data.

Lom

LOM slår fast att egenföretagare har rätt att själva bestämma vilka resor de tar. De ska själva kunna välja sina arbetstider och i alla fall kunna vägra en färdorder. De måste också informeras om det minimipris de kommer att få för tjänsten och den sträcka som ska tillryggaläggas. Alla faciliteter som syftar till att förbättra arbetsvillkoren för dessa egenföretagare.

Relaterade artiklar:
Teknikplattformen syftar till att förbättra förarnas oberoende och beslutskraft.
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post