DVDP bredd=

Det är viktigt att alla enkelt kan planera och betala sin resa med kollektivtrafik, delad bil eller delad cykel från dörr till dörr.

Att gå, cykla och delad rörlighet måste bli en viktig del av dörr-till-dörr-resan, med klassisk kollektivtrafik som en pålitlig, bekväm och hållbar allierad. Efter mer än två år av att ha varit hemma så mycket som möjligt är Amsterdams transportregion tillbaka till livet som vanligt. Vi reser nästan dagligen hemifrån genom regionen till jobb, sport, vänner och familj. Dagsturister och turister hittar också tillbaka till denna region.

"Vi går från kollektivtrafik till kollektivtrafik, eftersom ett robust system av kollektivtrafik ensamt inte räcker för att hålla vår region tillgänglig i framtiden. Vi kommer att behöva göra mer."

Enligt van der Horst, som bland annat ansvarar för trafik, transport och luftkvalitet, innebär att hålla regionen tillgänglig stora utmaningar som man måste ta ledningen, men dessa kan bara uppnås genom samarbete och stöd från t.ex. , den nationella regeringen. Vi står därför vid ett vägskäl för att forma regionens tillgänglighet för nu och i framtiden. Istället för att falla tillbaka i våra gamla resvanor tar vi ett steg framåt, mot en hållbart tillgänglig region. 

De Transportregion Amsterdam har ambitionen att hålla regionen tillgänglig för invånare, företag och besökare, nu och i framtiden. En ekonomiskt stark region där det är tryggt och trevligt att resa och vistas för alla. I detta syfte fokuserar de på mobilitet som ett sätt att bidra till sociala utmaningar såsom tillgängligheten till nya bostäder, livskvaliteten i städer och landsbygd samt välmåendet för regionens invånare, anställda och besökare. 

För att minska trafikens och transporternas påverkan på klimat och miljö ger Transportregionen tydliga principer för hållbar utveckling och byggande. De tittar på tillgänglig grön energi, designar och bygger klimatanpassat och främjar användningen av cirkulära material. Där det är möjligt underlättar de för andra partners att förverkliga detta, till exempel genom (innovativa) lån/investeringar. De gör det där de kan dela sin kunskap och expertis om utmaningarna med (inter)nationella partners. Som kunskapsnätverk är de sammankopplade i sökandet efter lösningar på de utmaningar som ligger framför dem.

(Texten fortsätter under bilden)
Melanie van der Horst - D66
Melanie van der Horst - D66

Det är viktigt att alla enkelt kan planera och betala sin resa med kollektivtrafik, delad bil eller delad cykel från dörr till dörr. Det är därför de uppmuntrar Mobility as a Service (MaaS). De tar kontroll över knutpunktsutvecklingen för en smidig övergång från bil till (delad) cykel, kollektivtrafik och delad bil. Detta säkerställer att resenärer alltid kan resa mellan olika områden och att alla områden i regionen förblir tillgängliga. Den integrerade resan är också en viktig uppmärksamhetspunkt för den nya Amsterdamkoncessionen.

Läs också  Inga fler tunga bussar i centrala Amsterdam

allmän rörlighet

Målet är en övergång från kollektivtrafik till kollektivtrafik. Flexibel kollektivtrafik, olika former av deltrafik och reguljär kollektivtrafik går allt mer i linje med varandra. Genom att slå samman olika modaliteter till ett kollektivt transportsystem är syftet att erbjuda resenärer mer valfrihet på ett kostnadseffektivt sätt och bättre tillgång till dörr till dörr-mobilitet.

Cykeln är utgångspunkten för detta. Cykeln är mer hållbar och utrymmeseffektiv än en bil eller kollektivtrafik. Dessutom är det hälsosamt att cykla. Den allt populärare elcykeln används allt mer för medellånga sträckor. Därför måste de fokusera på att skapa breda, bekväma cykelvägar mellan städer, byar och centrala anläggningar. 

Cyklarnas ökande popularitet för dock med sig andra utmaningar inom områdena trafiksäkerhet, cykelparkering och en beboelig och säker gatudesign. Lämpliga lösningar söks för detta. Med sitt program Trafik och mer uppmuntrar de också att lära sig cykla, särskilt bland unga, och fortsatt cykling av unga vuxna, äldre och i pendlings- och utbildningstrafiken. Att förbättra säkerheten för cyklister har vår fulla uppmärksamhet. 

(Texten fortsätter under bilden)
Rådman Marja Ruigrok (VVD)

Den oöverträffade turbulenta perioden under coronapandemin har följts av höga bränslepriser och hög inflation. Vi lever i en tid med många ekonomiska osäkerheter. Denna utveckling påverkar naturligtvis också Transportregionen. Till exempel reser människor annorlunda efter corona, de använder kollektivtrafik mindre än så länge. Men de stigande priserna på råvaror är också ett bekymmer, för kommunala projekt som Transportregionen har beviljat bidrag till och för projekt som Transportregionen är beställare till, som Amstel-spårvagnen. 

"Vi vill fortsätta att röra oss smidigt i hela Transportregionen, där valfriheten är viktig. Eftersom det blir allt livligare i regionen fokuserar vi på STOMP-principen: Steg, Trappor, Kollektivtrafik, Maas (dörr-till-dörr) transporter) och den (el- eller delade) bilen."

Cykeln får extra uppmärksamhet. Med elcyklar kan större sträckor tillryggaläggas, men vi måste också koordinera olika hastigheter ordentligt. ”Hur säkerställer vi bra cykelförbindelser och cykelvägar i regionen? Och hur säkerställer vi att våra barn fortsätter att lära sig att cykla? För det verkar bli mindre och mindre uppenbart. Och om du inte lär dig att cykla i ung ålder, kommer du inte att sätta dig på en cykel för din pendling senare. Under de kommande åren kommer vi att hissa upp cykeln på sadeln, säger Ruigrok.

Olika åtgärder behövs för att möta den förväntade, betydande tillväxten av rörlighet i Amsterdam-regionen. Kollektivtrafiken kan ge ett viktigt bidrag till detta; det så kallade skalhoppet OV. För att möjliggöra detta är Transportregionen nära involverad i stora projekt, såsom HOV ZaanIJ-projektet, förlängningen av Nord/Syd-banan och stängningen av ringbanan.

Läs också  Definitivt kravprogram för Västbrabants kollektivtrafikkoncession fastställt

Att vara ledande inom hållbarhet. Ge verkligen riktning. Det kommer vi att visa under den kommande perioden genom att göra det. Planerna, till exempel för den nya koncessionen Zaanstreek-Waterland, finns där. Nu ska vi också implementera dem, med alla utmaningar som hör till dem."

(Texten fortsätter under bilden)
Alderman Gerard Slegers (CDA)

Enligt Slegers jobbar man redan hårt med detta och kommer att fortsätta med full fart. Elektrifiering av hela bussflottan, laddinfrastruktur. Men också ta ansvar för att dela strömförsörjning. De vill visa invånarna, men hela Nederländerna, hur det kan göras. Utöver infrastrukturella åtgärder fokuserar de även på att sprida resenärer och påverka beteendet. Det gör de till exempel med arbetsgivarsynen och cykelstimulering bland studenter.

data driven

Det är viktigt att stimulera och underlätta delning och användning av mobilitetsdata för en effektiv mobilitetspolitik. Att dela kunskap om detta med de olika kommunerna och att så långt det är möjligt anpassa arbetssättet mellan kommunerna är en prioritet. Insamling av data om rörlighetsbeteende kan till exempel ske genom att ställa villkor för tillstånd för tillhandahållare av delad mobilitet.

Digital systemsäkerhet (cybersäkerhet) är central för att garantera att kollektivtrafiken finns tillgänglig 365 dagar om året. De utser därför en Chief Information & Security Officer (CISO). Under ledning av CISO utvecklas en plan för bra driftsättning inom detta område.

klient

Sedan 1 januari 2022 är Transportregionen en riskbärande uppdragsgivare för förvaltning, underhåll och byte av spårvagns- och tunnelbaneinfrastrukturen. Detta är det största kontraktet i transportregionen och har en målbudget på nästan 120 miljoner euro per år. På grund av överföringen från Amsterdams kommun vet de att förändringar kommer att ske under den kommande perioden, både positiva och negativa. Eftersom effekterna ännu inte är klara har man valt att följa denna kontakt noga, men att tills vidare inte reservera ytterligare resurser. Kärnan i kontraktet är att problem initialt löses inom budgeten, till exempel genom att justera kvaliteten och kvantiteten på underhållet.

Roel Salden, tidigare chef för Traffic Control på ProRail, blir sekreterare-direktör för Amsterdam Transport Region från och med den 1 januari 2023. Han efterträder interimsekreterare-direktör Alexandra van Olst. Gerard Slegers, ledamot av verkställande styrelsen för Amsterdam Transport Region med portfölj av personalfrågor om utnämningen: ”Efter en noggrann process har Transport Regionen hittat en mycket lämplig sekreterare-direktör i Roel Salden. Han kan mobilitetsdomänen väl och har ett brett nätverk som är av mervärde för Transportregionen. Vi är glada över att kunna locka honom till vår organisation”.

Du kan läsa mer information i den administrativt avtal 2022.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post