PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Reddingspakket van € 170 miljoen voor busbedrijven


Grote verschillen tussen overheidsbeleid voor busbedrijven binnen de Europese grenzen. Terwijl Nederlandse busbedrijven in Den Haag betoogden voor meer duidelijkheid, en aan het einde van de dag huiswaarts keerden zonder enige toezegging, zijn in België weer volle touringcars op de wegen toegestaan en werd in Duitsland de betoging van busbedrijven onmiddellijk beloond met de toezegging van de overheid dat er een aanzienlijke steun in aantocht is.

Eindresultaat van de grootste demonstratie ooit in de Duitse touringcarsector was de aankondiging van de federale minister van Transport Andreas Scheuer dat er vanuit Berlijn  financiële steun voor busbedrijven in aantocht is. De 170 miljoen euro die het bdo in mei al berekende en sindsdien definitief is goedgekeurd door de hele coalitieregering.

in juli is de steun beschikbaar

Het geld komt uit de begroting van het Federale Ministerie van Verkeer. BDO President Hülsmann bedankte de federale minister van Verkeer en de politici voor vervoer, toerisme en begroting van de hele regeringscoalitie na lange onderhandelingen voor hun inzet voor het behoud van busbedrijven en voor milieuvriendelijke mobiliteit. Al in juli zou het geld beschikbaar zijn voor bedrijven in de bussector die bijzonder hard zijn getroffen door de Corona-crisis en die vanaf 17 maart alle inkomstenkansen zijn ontnomen met een volledig rijverbod.

Foto: BDO

Lees ook: Touringcarsector in België kan weer volop aan de slag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Vliegverkeer op Schiphol neemt weer toe deze maand

Het vliegverkeer neemt weer geleidelijk toe op Amsterdam Schiphol. Sinds 15 juni zijn veel landen weer toegankelijk wat betreft reizen (lees verder)

Gaan Spanje en Italië dicht na tweede uitbraak van corona

Nu veel landen in Europa het coronabeleid na vele weken van strenge maatregelen weer aan het versoepelen zijn, zien we (lees verder)

E-bike to go speelt in op duurzaam en veilig vervoer

Het coronavirus heeft de vervoersbehoefte van consumenten en zakelijke gebruikers blijvend veranderd. Er is meer dan ooit vraag naar duurzaam (lees verder)

Internationale treinticket verkoop na lange tijd weer in de lift

De NS vermeld op hun website dat de verkoop van internationale treintickets weer aan trekt, dat blijkt uit de verkoopcijfers (lees verder)

0 reacties op “Reddingspakket van € 170 miljoen voor busbedrijven

Geef een reactie