Pitane Image

De komende maanden wordt het nieuwe logo op alle Eurostar en Thalys-treinen gekleefd.

In Brussel werden door Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave de eerste treinen voorgesteld met het nieuwe logo van Eurostar,  de merknaam Thalys verdwijnt uit de markt. Het is een volgende stap in de fusie die Eurostar en Thalys in 2019 aankondigden. De Eurostar Group wil tegen eind dit decennium jaarlijks 30 miljoen reizigers vervoeren.

De ster in het logo is geïnspireerd op de ‘Etoile du Nord’, de oorspronkelijke treindienst die Parijs, Brussel en Amsterdam met elkaar verbond, en is een eerbetoon aan het eerste Eurostar-logo. Toch wordt volgens Cazenave Eurostar nog altijd geplaagd door de capaciteitsproblemen in een aantal grote stations zoals London St Pancras en Amsterdam. Dat heeft te maken met knelpunten bij de grenspolitie om paspoorten voldoende snel te kunnen controleren. Daarom vertrekken sommige treinen halfvol vanuit de stations.

(Tekst loopt door onder de foto)
De ster in het logo is geïnspireerd op de ‘Etoile du Nord’.

“We zijn nog niet waar we moeten zijn door de capaciteitsproblemen in de terminals.”

Voormalig SNCF-topvrouw Gwendoline Cazenave nam vorig jaar in oktober het CEO-schap over van Jacques Damas. Hij stond sinds oktober 2020 aan het hoofd van Eurostar, dat in mei 2020, met het oog op de fusie met Thalys, werd omgedoopt tot Eurostar Group. Voormalig Thalys-CEO Bertrand Gosselin verliet zijn functie, aangezien beide maatschappijen in de loop van dat jaar zouden samensmelten.

(Tekst loopt door onder de foto)
foto: Pitane Blue - Gwendoline Cazenave

De Eurostar Group wil in 2030 zo’n 30 miljoen treinreizigers vervoeren. Dat is dubbel zoveel als in 2022. De Eurostar Group is de fusiekoepel boven Eurostar en Thalys.

Gerelateerde artikelen:
Foto: Pitane Blue - Eurostar
DVDP
Print Friendly, PDF & Email