Busstransport Nederland mener at regjeringen bør utvide koronastøtten til busselskaper, siden busspassasjerer fortsatt må bære maske. En stor del av de reisende vil holde seg borte så lenge maskeplikten forblir i bussen, argumenterer filialorganisasjonen.

- Kabinettet opprettholder et restriktivt tiltak, mens vi kan jobbe veldig godt med koronakontroller. Da virker det logisk for meg at gründere kan fortsette å benytte seg av støttetiltakene, sier styreleder Theo Vegter. "Tross alt tenker folk også på dette for andre sektorer, for eksempel arrangementssektoren."

Trenersektoren har blitt hardt rammet av korona -krisen. Reisebegrensninger har redusert etterspørselen etter transport dramatisk. Og fordi arrangementer ble kansellert, ble skolene stengt i lange perioder og passasjerer så også ut av treet med hensyn til dagsturer, og gründerne, ifølge Bus Transport Netherlands, gjorde praktisk talt ingenting på lang tid. Mange busselskaper ville nå ha nakken. "Det faktum at maskeforpliktelsen forblir, sikrer at de små pengene som gründere kan tjene til høsten sannsynligvis også vil være ute av syne."

Les også: Munnhetter i drosjen forblir i kraft

Utskriftsvennlig, PDF og e-post