Fra 14. september vil KLM be flyvende besetningsmedlemmer som ikke er vaksinert og derfor ikke klarer å oppfylle adgangskravene for visse destinasjoner, varsle KLM Health Services. KLM Health Services registrerer deretter en reisebegrensning, slik at disse ansatte ikke blir planlagt for flyreiser til en destinasjon som har adgangskrav som de ikke oppfyller. Dette er i tråd med KLMs vanlige prosesser, der besetningsmedlemmer kan ha reisebegrensninger av personlige, visum- eller helsemessige årsaker. Ledere får ikke innsikt i årsaken til begrensningen. 

Siden starten av COVID-19-pandemien har KLM jobbet hardt for å opprettholde sitt globale nettverk så mye som mulig. Dette tillot kundene å gjøre (nødvendige) turer og transport av gods, for eksempel medisinsk utstyr og vaksiner, kunne fortsette. Selv nå ønsker vi å kunne tilby våre kunder så mange destinasjoner som mulig.  

I den stadig skiftende verden ser vi nå at flere og flere land gir mandat eller vurderer immunisering av flybesetninger. Fra og med 16. oktober vil Trinidad og Tobago innføre en vaksinasjonsplikt for flybesetning. Det er også signaler fra Canada og andre land om at de forventes å innføre en slik forpliktelse i nær fremtid. I tillegg forventer flere og flere hoteller der våre ansatte bor et vaksinasjonssertifikat. 

Vi forventer at flere land snart vil innføre en vaksinasjonsplikt, slik at vi ikke lenger kan distribuere uvaksinerte besetningsmedlemmer til disse destinasjonene. Dette kan også gjelde destinasjoner der vi flyr over land der det er vaksinasjonsplikt for mannskap. Dette er knyttet til strenge krav innen flysikkerhet og evnen til raskt å iverksette tiltak i tilfelle en ulykke. Foreløpig prøver KLM å planlegge besetningsmedlemmer med reisebegrensning på destinasjoner der det ikke er adgangskrav. Men ettersom flere land begynner å pålegge adgangskrav, kan dette føre til store operasjonelle problemer for KLM.  

KLM vil ikke pålegge sine ansatte å bli vaksinert. Dette er en personlig avgjørelse fra den ansatte. KLM trenger innsikt i hvilke ansatte som ikke kan oppfylle adgangskravene og derfor ikke kan distribueres på alle våre destinasjoner. De berørte kollegaene har blitt bedt om å rapportere til KLM Health Services, som vil videreformidle reisebegrensningen til KLMs planavdeling. Og dermed KLM.

Les også: ACM ser ingen innvendinger mot nattog fra Arriva

Utskriftsvennlig, PDF og e-post