Fenomenet bremsekontroll; Å bevisst tråkke på bremsepedalen foran en lastebil vokser i Nederland. 86,9 % av nederlandske yrkessjåfører har selv opplevd denne formen for veiaggresjon. Mer enn tre fjerdedeler av lastebilsjåførene (77,3 %) har selv opplevd det flere ganger i løpet av arbeidet.

Dette går fram av National Drivers Survey, som ble avholdt for fjerde gang etter initiativ fra Logistikkstyrke, HR-tjenesteleverandør i transport- og logistikksektoren. 824 nederlandske yrkessjåfører deltok i studien.

Topp 5 trafikk irritasjonsmomenter av den nederlandske Trucker:

  1. Bilister som skyter foran lastebilen når de går ut.
  2. Forsettlig bremsing for lastebilen (Bremsekontroll).
  3. Distraherte medtrafikanter av mobiltelefoner.
  4. Bilister som kjører saktere enn 80 km/t på motorveien
  5. Forstyrrelse av medtrafikanter ved sammenslåing eller sammenslåing

"Med en lengde på over 18 meter og en vekt på 50 tonn medfører uventede handlinger stor risiko. Denne formen for trafikkaggresjon er livsfarlig for din egen trafikksikkerhet, for sjåføren, men også for andre trafikanter som kjører bil. bak lastebilen. De har redusert syn på situasjonen med alle mulige konsekvenser, så det er viktig at vi gjør oppmerksom på dette."

Kjørelærer Toon Geerts fra Thinq Academy.

Den nasjonale sjåførundersøkelsen

I tillegg til trafikkplager ble det også undersøkt hvordan nederlandske sjåfører ser på relevante temaer innenfor yrket, som for eksempel personalmangel og teknologiske innovasjoners rolle. 67 % av sjåførene oppgir at de merker sjåførmangelen i det daglige arbeidet. 75 % av sjåførene tror at yrket vil se annerledes ut om ti år på grunn av den teknologiske utviklingen. En fjerdedel av sjåførene ser til og med på teknologiske innovasjoner som en trussel mot egen jobb.

Les også: Kampanje: «Trygt på veien! Hold deg unna blindsonen'

Nasjonal sjåførundersøkelse.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post