Forrige måned ble den årlige europeiske mobilitetsutstillingen holdt i Paris. Under denne konferansen presenterer bedrifter fra mobilitetssektoren sine mest innovative planer for fremtiden. I år trakk arrangementet 11.000 besøkende, som ble inspirert av mer enn 170 utstillere. Bærekraft var det sentrale temaet for denne utstillingen. Påfallende denne utgaven: det ble viet ekstra oppmerksomhet til innovasjoner innen kollektivtransport.

Gjenvinne tilliten til kollektivtransport

Kollektivtransport spiller en stor rolle når det gjelder å nå de europeiske klimamålene. Men på grunn av koronakrisen har mange reisende mistet tilliten til offentlig transport. For å gjenvinne tilliten til kollektivtransport er det nødvendig med optimal investering i hverdagsreisendes behov. 

En av innovasjonene som muligens kan oppnå dette er Holostop; et hologram av den gammeldagse røde stoppknappen på bussen. Passasjeren kjører fingeren over den virtuelle knappen og Holostop registrerer stoppforespørselen som en tradisjonell knapp. Enheten avgir en kort lyd og endrer farge kort for å bekrefte forespørselen. Ifølge skaperen av Holstop gir dette passasjerene en større trygghet fordi den er kontaktløs.

Smart reise med offentlig transport og appen din

Også i Nederland har passasjerutnyttelsen av kollektivtransport falt betydelig. Dette er for tiden 75 %, lavt etter nederlandske standarder. Det mens kollektivtransport har mange fordeler. ALD Automotive ser på kollektivtransport som en smart og bærekraftig mobilitetsløsning, spesielt for forretningsreisende. Det er en effektiv måte å reise på fordi du kan kombinere reise- og arbeidstid og du slipper å kjøre rundt i det travle sentrum på jakt etter for eksempel parkeringsplass. I tillegg kan den brukes fleksibelt. 

Ved hjelp av ALD Automotives mobilitetsapp ALD Move kan også forretningsreiser og pendling administreres på en slik måte at det passer godt inn i dagens agenda, dagens situasjon på veien og værmeldingen. På denne måten kan du med et blikk se hvilke reisemuligheter du har om morgenen. Hvis du foretrekker å ikke bruke sykkelen eller i trafikkork i dårlig vær, er kollektivtransport i mange tilfeller et fleksibelt alternativ.

E-busser

Til slutt ga messen mye oppmerksomhet til å gjøre offentlig transport mer bærekraftig. For eksempel ble busser som går på hydrogen presentert. Disse bussene kan lades på ni minutter, noe som gjør dem enda mer effektive enn elektriske busser med litiumbatterier. Det er svært kostbart å produsere hydrogen på dette stadiet, og det er grunnen til at utstillingsgulvet fortsatt var dominert av e-busser. En flott utvikling, spesielt for Nederland, fordi vår infrastruktur gir mange muligheter for å gjøre kollektivtransport mer bærekraftig i et raskt tempo, iht. ALD Automotive.

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post