DVDP-bredde=

Kvinners mobilitet er mer multimodal og intermodal enn for menn.

Kvinner reiser annerledes enn menn og er mer sannsynlig å reise multimodalt, noe som endrer deres transportmåte. Den Kjønnsskjevhet er i ferd med å bli et alvorlig problem innen transport og må løses. Transport av mennesker kan være en kostbar og tidkrevende oppgave, som ofte fører til forskjeller i hvem som har lov til å bruke transporten og hvordan. Det påvirker ikke bare kvinner, men alle aspekter av samfunnet, fra økonomi til bærekraft.

Forskning gir mange interessante innsikter og er det ideelle stedet å starte. din hvitt papir, basert på NYU-ledede workshops, for eksempel høydepunkter syv områder som kan bidra til å takle den «rosa skatten» innen transport og hvor innovasjon er desperat behov. Disse inkluderer bedre hendelsesrapportering, engangsbetaling for familiepriser og flere kommunikasjonsmetoder for personer med syns- eller hørselshemninger, delt mikromobilitet designet for kvinner og reiseplanleggingsapper som tar hensyn til personlig sikkerhet.

Turplanleggingsapper kan gjøre det multimodal og intermodal karakter av kvinners reiser. Å samle alle tilgjengelige mobilitetsalternativer på ett sted gjør det enklere å planlegge, administrere og betale for mer komplekse reisekjeder fra en mobilenhet. Dette kan innebære å betale en enkelt familiepris (inkludert rabatter for både barn og eldre) der dette er tilgjengelig. I tillegg til å gjøre billettkjøp raskere, kan en enkeltpris for alle familiemedlemmer også redusere kostnadene for helsepersonell. 

(Teksten fortsetter under bildet)
Kvinner er mer sannsynlig å reise multimodalt, noe som endrer deres transportmåte.

Nåværende reiseplanleggingsteknologi er allerede i stand til å gi brukere auditive og visuelle signaler, noe som er spesielt nyttig for personer med syns- eller hørselshemninger. Det kan også gi trygghet for omsorgspersoner med barn eller eldre, vel vitende om at de vil få informasjon om når de skal komme seg ut, hvor innganger eller utganger er med mer. Disse funksjonene integreres med MaaS-plattformer slik at flere kan få tilgang til dem.

Mye avhenger av transportører for å utvide sin flåte med for eksempel barneseter, tandemer og oppbevaringsplass for bagger og for å støtte utenfor rushtiden og kortere reiser. Det vil også kreve at kjøretøyer er gunstig plassert for bedre tilgjengelighet. Å inkludere disse tjenestene i reiseplanleggingsapper gjør det enkelt å bestille og betale for dem som en del av en reisekjede, noe som reduserer frustrasjonen ved reiser. 

Samarbeid mellom alle tilbydere er avgjørende for alle mobilitetssektorer – enten det er offentlig transport, mikromobilitet, byplanlegging eller logistikk. Hvis vi er klar over de daglige utfordringene til de reisende på daglig basis, er det naturlig å komme med effektive løsninger for deres behov. 

(Teksten fortsetter under bildet)
Disse tjenestene dekker et vesentlig behov.

Når vi utvikler plattformer, tenker vi på tilgang fremfor enkeltløsninger. Plattformer gjør det mulig å øke rekkevidden med enkeltløsninger, eventuelt også utenfor byen. Andre initiativ inkluderer transportapplikasjoner rettet mot kvinnelige passasjerer for å øke sikkerheten og selvtilliten. 

Eksempel er Shebah, et australsk selskap som tilbyr turmeldingstjenester spesielt for kvinnelige passasjerer og sjåfører. Selv om vi alltid bør jobbe for å eliminere trakassering fra alle transportformer, dekker tjenester som disse et vesentlig behov. Turplanleggingsapper kan gi personlige resultater for å optimalisere for disse alternativene og hjelpe kvinner (og andre sårbare mennesker) med å planlegge en tryggere tur. 

Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post