Försöket att reservera en cykelplats på tåget är en stor flopp. Istället för att en sådan reservation gör det enklare för resenären uppstår problem främst under resan och testet visar också att NS inte ska följa upp den. Enligt De Telegraaf är detta slutsatsen från resenärsorganisationen Rover och Fietsersbond efter en utvärdering av pilotcykelreservationer av NS. Intressegrupperna uppmanar transportören i en "svart bok" att inte följa upp testet.

”Från 10 juli till 15 september testade NS att reservera ett cykelutrymme på tåget, vilket resulterade i cirka två hundra klagomål som mottogs av Rover och Fietsersbond. Resenärer rapporterade en rad problem under rättegången, säger Rover -direktören Freek Bos.

Det största problemet visade sig vara att bokningen för resenären inte garanterade en faktisk plats.

Läs också: Rover Amsterdam vill ha ett undantag från 30 km/h för kollektivtrafik

HTM -spårvagn vid Haags centralstation
Utskriftsvänlig, PDF och e-post