Print Friendly, PDF & Email

SAP heeft de resultaten bekendgemaakt van een nieuw SAP Concur-onderzoek waaruit blijkt dat meer dan drie op de vier vrouwelijke zakenreizigers tijdens het zakenreizen zijn lastiggevallen en meer dan een op de twee hun plannen wijzigt vanwege bezorgdheid over de veiligheid. De resultaten van het SAP Concur-onderzoek wezen op bezorgdheid over persoonlijke veiligheid onderweg en frustratie dat sommige bedrijven eigenbelang boven werknemersbehoeften lijken te stellen.

Opmerkelijke punten van de 7850 reagerende zakenreizigers in 19 wereldwijde markten. Van de respondenten zegt 58% dat ze hun reisplannen hebben gewijzigd omdat ze zich onveilig voelden. Millennials zijn gevoeliger voor actuele gebeurtenissen tijdens zakenreizen. 

In de afgelopen 12 maanden heeft 42% van de zakenreizigers in deze leeftijdscategorie minder reizen geboekt naar een locatie vanwege politieke onrust of gezondheidsrisico’s, vergeleken met 36% van Gen X en 23% van Baby Boomers. Bijna evenveel van de Millennials (40%) selecteerde een vlucht op basis van het vliegtuigtype, vergeleken met 33% van Gen X’ers en 21% van Boomers.

Bijna een derde (31%) van de zakenreizigers geeft prioriteit aan hun eigen veiligheid als de belangrijkste factor bij het nemen van een zakenreis, maar meer dan de helft (54%) vindt dat veiligheid niet de hoogste prioriteit van hun bedrijf is.

“Maatschappelijke problemen en ervaringen van werknemers hebben steeds meer invloed op de manier waarop we reizen. Met deze verschuivingen ontstaan nieuwe verwachtingen van reizende werknemers die niet onopgemerkt mogen blijven”, aldus Mike Koetting, Chief Product Strategy Officer, SAP Concur.

Vrouwelijke reizigers melden dat ze veel lastig gevallen worden en onderweg veel seksisme ervaren. Meer dan drie op de vier vrouwelijke zakenreizigers (77%) hebben tijdens hun zakenreis een vorm van intimidatie of mishandeling meegemaakt. Aan vrouwen wordt gevraagd of wanneer ze met hun man reizen (42%), ze worden genegeerd door servicemedewerkers (38%) of worden nageroepen op het werk (31%).

“Terwijl bedrijven blijven proberen om de tevredenheid van reizigers te maximaliseren, is de realiteit dat werknemers hongerig zijn naar meer empathie, begeleiding en betere technologie, aangezien ze zowel gemeenschappelijke frustraties als unieke individuele problemen tegenkomen, waardoor er ruimte is voor verbetering bij organisaties van elke omvang.”

Bijna de helft van de jonge vrouwelijke zakenreizigers wordt gediscrimineerd. Zesenveertig procent van de Gen Z-vrouwen geeft aan gevraagd te zijn of ze met hun echtgenoot reisden, vergeleken met 31% van de Boomers. Tegelijkertijd werd 41% van de vrouwelijke Millennials genegeerd door servicemedewerkers, vergeleken met 23% van de Boomers.

Lees ook  Rapport: KiM licht tipje van de sluier op over verborgen kosten mobiliteit

Lees ook: Onderzoeksraad komt met verbijsterende conclusies

Concur